Με... φιάσκο ξεκίνησαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, καθώς το Μαρόκο πήρε τελικά τη νίκη με 2-1 κόντρα στην Αργεντινή, σε ένα ματς που μέχρι πριν λίγο όλοι... νόμιζαν πως είχε λήξει με σκορ 2-2!

Οι Αργεντίνοι ισοφάρισαν στο 90+16' με τον Μεδίνα, το γκολ μέτρησε και το ματς αμέσως μετά διεκόπη λόγω εισβολής οπαδών. Οι περισσότεροι θεώρησαν ότι η αναμέτρηση έληξε άρον άρον, όχι όμως και ο διαιτητής.

Ο ρέφερι του αγώνα έβγαλε τους παίκτες ξανά στο γήπεδο ώστε να παίξουν για 3 λεπτά, μετά από διακοπή μίας ώρας και 32 λεπτών! Παράλληλα, ήλεγξε τη φάση του γκολ στο VAR, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί πως υπήρχε οφσάιντ, να ακυρώσει το τέρμα και το Μαρόκο να πάρει τη νίκη με 2-1!


Μέχρι το λεπτό εκείνο (16΄των καθυστερήσεων) το Μαρόκο είχε προκαλέσει αίσθηση  απέναντι στην Αργεντινή (νικήτρια του τουρνουά το 2008 και 2004) στο «Geoffroy-Guichard», στο Σεντ Ετιέν (2ος όμιλος), δημιουργώντας απόσταση δύο γκολ. 
 
Με την ομάδα του Μασεράνο αγωνίστηκε και ο μέσος του Ολυμπιακού Σαντιάγκο Έσε (έγινε αλλαγή  στο 71’ με τον Φερνάντες), ο οποίος μάλιστα έκανε  την ασίστ ου Σιμεόνε, με το οποίο η Αργεντινή μείωσε σε 2-1.

Ο Σουφιάνε Ραχίμι, μετά από ασίστ του Μπιλάλ Ελ-Καννούς, έβαλε μπροστά τους Αφρικάνους στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ενώ ήταν εκείνος που νωρίς στην επανάληψη (50’) έκανε διπλασία το προβάδισμα (2-0) από το σημείο του πέναλτι. Την παράβαση εξέτασε ο Σουηδός διαιτητής Νίμπεργκ στο VAR για επιθετικό φάουλ.
 
Η Αργεντινή μειώνοντας το σκορ προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που τελικά δεν κατάφερε αφού το γκολ του Μεδίνα, έστω κια με καθυστέρηση δύο ωρών ακυρώθηκε ως οφσάιντ.