Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην εστία του παριζιάνικου Ολυμπιακού Χωριού, σ’ εκείνο που έως τις 11 Αυγούστου θ’ αποκαλείται το μεγαλύτερο «εστιατόριο του κόσμου». Με 3.200 τραπέζια, τις διπλάσιες καρέκλες, με καθημερινή κατανάλωση 600 τόνους προϊόντων, με 1000 σεφ που ετοιμάζουν, όλο το 24ώρο, 40.000 μερίδες φαγητού, με βάσει 500 διαφορετικές συνταγές από τη γαλλική, την ασιατική, τη διεθνή και την αφρικανό- καραϊβική γαστρονομία.
Για κάποιο λόγο, τον λανθασμένο υπολογισμό που αναφέραμε οι διοργανωτές θεώρησαν επαρκή τα 2.5 γεύματα, την ημέρα, ανά αθλητή, αλλά έπεσαν εντελώς έξω ως προς τις μερίδες κρεάτων και αυγών που έπρεπε να μοιραστούν και όταν το αντιλήφθηκαν ζήτησαν, άρον, άρον από τους προμηθευτές να διπλασιάσουν τις παραγγελίες.