Οι σύγχρονοι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι μία αθλητική διοργάνωση με καταγωγή από την Αρχαία Ελλάδα.Η αναβίωση τούς ξεκίνησε από τον Γάλλο βαρώνο Πιέρ ντε Κουμπερτέν και τον Έλληνα Δημήτριο Βικέλα στα τέλη του 19ου αιώνα. Γι'αυτό σε κάθε διοργάνωση, κατά την τελετή έναρξης, πρώτη κάνει πάντα την είσοδό της η ελληνική αποστολή.

Έτσι και φέτος, στη διοργάνωση που φιλοξενεί το Παρίσι, με τη συμμετοχή 206 αντιπροσωπειών και 10.500 αθλητών από ολόκληρο τον κόσμο, συγκινητική ήταν η στιγμή της εισόδου της ελληνικής ομάδας. Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο εμφανίστηκαν στον Σηκουάνα, κρατώντας περήφανα την ελληνική σημαία και άνοιξαν την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024.

Αυτή η ιστορική αναγνώριση της Ελλάδας στον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό, φαίνεται πως δεν άρεσε στους Τούρκους. Χαρακτηριστική ήταν η κίνηση της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης. Το TRT ξεκίνησε τη μετάδοση και ξαφνικά η εικόνα έγινε μαύρη και η μετάδοση σταμάτησε για λίγα λεπτά. Τόσα, όσα χρειαζόταν για να περάσει η πρώτη Ελληνική αποστολή με τις Ελληνικές σημαίες. Αμέσως μετά η μετάδοση επανήλθε κανονικά και συνεχίστηκε κανονικά.