Η Δώρα Γκουντούρα δεν κατάφερε να προκριθεί στα ημιτελικά της σπάθης, καθώς αποκλείστηκε από τη Γαλλίδα, Μανού Απιτσί-Μπρουνέ, με 15-13.

Η Ελληνίδα ξιφομάχος δήλωσε ευχαριστημένη από την παρουσία της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ωστόσο τόνισε πως έχει κάποιες ενστάσεις για συγκεκριμένες διαιτητικές αποφάσεις.

«Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αθλήτρια είναι πάρα πολύ καλή αθλήτρια, είναι εξαιρετική. Παρόλα αυτά έχω κάποιες ενστάσεις για κάποια χτυπήματα.

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ τη διαιτησία ως δικαιολογία, θεωρώ ότι η διαιτησία είναι η δικαιολογία των αδύνατων. Παρόλα αυτά θέλω να δω κάποια χτυπήματα, όταν ηρεμήσω κα τα δω πιο καθαρά.

Θεωρώ ότι το ματς θα μπορούσε να πάει στα 14 όλα και να κριθεί στον πόντο με την κρίση του διαιτητή. Παρόλα αυτά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη», τόνισε αρχικά η Γκουντούρα και «λύγισε» κατόπιν on camera, και να συμπληρώσει:

«Δες είναι στενοχώρια, είναι συγκίνηση. Συγχωρέστε με. Εμένα το μετάλλιό μου δεν βρίσκεται εδώ, εμένα το μετάλλιο βρίσκεται κάθε ημέρα στην προπόνηση. Εκεί που πρέπει να μπαίνεις, να ξαναμπαίνεις και να παλεύεις με θεούς και δαίμονες. Ευχαριστώ για όλη την αγάπη του κόσμου, όλα τα μηνύματα που μου έχετε στείλει. Συνεχίζουμε».

Από την πλευρά του ο προπονητής της Δώρας Γκουντούρα, Θανάσης Δελενίκας, έκανε λόγο για σκάνδαλο!

«Αυτό που έγινε σήμερα δεν είναι αδικία. Είναι σκάνδαλο! Έπαιζε μία Γαλλίδα και έπρεπε να περάσει. Ήταν ένα ματς που έπρεπε να λήξει 15-9 υπέρ μας. Είναι τεράστια αδικία. Είναι κρίμα κάποιοι να παίζουν με τον κόπο των παιδιών. Είναι αδικία!», ανέφερε χαρακτηριστικά.