Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε 10-8 από τις φιναλίστ του Τόκιο, αλλά τουλάχιστον μπορεί να κρατήσει την εμφάνιση ενόψει των δύο κρίσιμων αναμετρήσεων που ακολουθούν, αρχής γενομένης από το ματς της Παρασκευής (2/8, 16:35) με την Ιταλία, όπου με νίκη ουσιαστικά θα εξασφαλίσει την πρόκριση στα προημιτελικά.

Η ελληνική ομάδα ξεκίνησε βγάζοντας εξαιρετικές άμυνες, ενώ η Έλενα Ξενάκη κέρδισε τρεις συνεχόμενες αποβολές στα 2μ. Τις δύο πρώτες η «γαλανόλευκη» δεν τις αξιοποίησε, στην τρίτη περίπτωση όμως η Ελευθεριάδου κατάφερε -με διπλή προσπάθεια- να ανοίξει το σκορ. 

Μία φορά που οι Ισπανίδες δεν μάρκαραν δυναμικά την Ξενάκη, η διεθνής φουνταριστή «έγραψε» το 2-0, όμως η Φόρκα με δύο συνεχόμενα γκολ (το ένα με πέναλτι) ισοφάρισε γρήγορα σε 2-2. Το ματς έγινε ντέρμπι και συνεχίστηκε έτσι, με την Εθνική να κάνει πολύ καλή εμφάνιση σε όλους τους τομείς, εκτός της παίκτριας παραπάνω, όπου η αστοχία και κάποιες βιαστικές επιλογές κόστισαν. 

Προς το τέλος του τρίτου οκταλέπτου, η Ισπανία κατάφερε για πρώτη φορά να πάρει διαφορά δύο τερμάτων (9-7) και η ελληνική ομάδα δεν μπόρεσε να αντιδράσει. 

Η Ελενα Ρουίθ ανέβασε τη διαφορά στο +3, 4΄55΄΄ πριν τη λήξη, η Βάσω Πλευρίτου μείωσε σε παίκτρια παραπάνω, αλλά η επόμενη επίθεση με αριθμητικό πλεονέκτημα χάθηκε και κάπου εκεί κρίθηκε ο νικητής.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 3-3, 4-2, 1-1

Η Εθνική είχε 3/12 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 3 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Η Ισπανία είχε 3/10 με παίκτρια παραπάνω, 1/1 πέναλτι, 5 γκολ από την περιφέρεια και 1 από θέση φουνταριστού.

Με τρεις ποινές αποβλήθηκαν η Μαργαρίτα Πλευρίτου (1΄34΄΄ πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου), η Κάμους (7΄43΄΄ πριν το τέλος του αγώνα), η Εσπάρ (3΄04΄΄ πριν τη λήξη του ματς) και η Χυδηριώτη (55΄΄ πριν το τέλος του αγώνα).

Οι συνθέσεις:

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μιγκέλ Οκα): Εστερ, Πιράλκοβα, Εσπάρ, Ορτίθ 2, Πέρεθ, Κρέσπι, Ρουίθ 2, Πένια, Φόρκα 4, Κάμους 1, Γκαρσία, Λέιτον 1, Τερέ

ΕΛΛΑΔΑ (Αλεξία Καμμένου): Διαμαντοπούλου, Ελευθ. Πλευρίτου, Χυδηριώτη 1, Ελευθεριάδου 2, Μαργ. Πλευρίτου 1, Ξενάκη 1, Ασημάκη, Πάτρα, Νίνου, Β. Πλευρίτου 2, Γιαννοπούλου, Μυριοκεφαλιτάκη 1, Σταματοπούλου