Ο αθλητισμός είναι το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ως το μεγαλύτερο θέαμα, δείχνουν ξανά και ξανά ότι τα όνειρα μπορούν να πραγματοποιηθούν, ανεξαρτήτως φύλου, φυλής, ηλικίας, προσανατολισμού.

Ένα από τα παραδείγματα του να μην τα παρατάς ποτέ είναι η 58χρονη Zheng Zhijing, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στους Ολυμπιακούς Αγώνες 40 χρόνια αργότερα από ό,τι έπρεπε αρχικά να συμβεί!

Αυτή η αθλήτρια του πινγκ πονγκ, που εκπαιδεύτηκε από τη μητέρα της στην πατρίδα της Κίνα, έγινε επαγγελματίας σε ηλικία 9 ετών και τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να κερδίσει το πρωτάθλημα νεανίδων και σε ηλικία 18 ετών ήταν μέλος της εθνικής ομάδας - στο κατώφλι της μετάβασης στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η αλλαγή της ρακέτας (μετάβαση σε διπλή) είχε σημαντικό αντίκτυπο στο παιχνίδι της, δεν μπορούσε να βρει τη φόρμα της, έχασε την ιδιότητά της ως μέλος της εθνικής ομάδας και αυτό την επηρέασε τόσο πολύ που αποφάσισε να φύγει εντελώς. το άθλημα που αγαπά.

Η ζωή οδήγησε τη Ζενγκ πέρα ​​από τον ωκεανό, μέχρι τη Χιλή, όπου εκπαίδευσε νεαρούς παίκτες πινγκ πονγκ.

Ωστόσο, αυτό δεν της ήταν αρκετό για να επιβιώσει και το 2000 αποφάσισε να αποσυρθεί εντελώς από το άθλημα που ήταν το παν μέχρι τότε και να αφοσιωθεί στην «πραγματική» δουλειά της.

Η πανδημία άλλαξε τον κόσμο όπως και τη Ζενγκ, η οποία κατά τη διάρκεια των περιορισμών και του lockdown το 2020, αποφάσισε να αγοράσει ένα τραπέζι πινγκ πονγκ και να εξασκηθεί ξανά.

Αυτό επανάφερε το παλιό της πάθος και αποφάσισε ότι δεν ήταν πολύ αργά για να κυνηγήσει τα παιδικά της όνειρα. Η Zhijing αποφάσισε ότι θα προσπαθήσει να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα κατάφερε σε ηλικία 58 ετών.

Έκανε το ντεμπούτο της στο Παρίσι στις 27 Ιουλίου, αλλά ηττήθηκε από την αντίπαλό της από τον Λίβανο με σκορ 4:1.

Αυτό δεν την πτόησε, δεν θα εγκαταλείψει ξανά το πινγκ πονγκ, και είναι σίγουρο ότι θα αποτελέσει έμπνευση για πολλές νέες γενιές να ακολουθήσουν τα όνειρά τους!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη espnW (@espnw)