Τεράστιος θόρυβος έχει δημιουργηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που δείχνει πόσο μεγάλα είναι τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει το αφήγημα της συμπερίληψης. Ο σάλος που προκλήθηκε από την παρουσία δύο αθλητριών που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τους επέτρεψε να αγωνιστούν παρόλο που έχουν κάνει φυλλομετάβαση δείχνει, ότι η ανθρωπότητα εισέρχεται σε περίεργα μονοπάτια... Τί άλλο μπορούμε να συμπεράνουμε από τον αγώνα της Ιταλίδας, Άντζελα Καρίνι με την Αλγερινή Ιμάνι Κελίφ;

Μόλις 46 δευτερόλεπτα διήρκησε ο αγώνας της Ιταλίδας με την Αλγερινή, καθώς η Άντζελα Καρίνι αποχώρησε, μην αντέχοντας άλλο τα χτυπήματα της Ιμάνι Κελίφ. «Προτίμησα να σταματήσω για το καλό της υγείας μου. Ποτέ δεν έχω δεχθεί ξανά τέτοια χτυπήματα» ήταν τα λόγια της Ιταλίδας.

Η Κελίφ είναι μία από τις δύο μποξέρ που η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή τους επέτρεψε να αγωνιστούν παρόλο που έχουν κάνει φυλλομετάβαση. Το αξιοσημείωτο είναι πως πέρυσι η Ιμάνι Κελίφ είχε αποκλειστεί από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, καθώς κόπηκε στα τεστ τεστοστερόνης και καταλληλότητας φύλλου. Τότε, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ερασιτεχνικής Πυγμαχίας Ούμαρ Κρεμλέφ είχε αναφέρει πως τα τεστ DNA έδειξαν πως η Αλγερινή έχει χρωμοσώματα «ΧΥ», τα οποία είναι αρσενικά, ενώ τα θηλυκά είναι «ΧΧ».

Από την πλευρά της η ΔΟΕ δηλώνει πως το διαβατήριο της Ιμάνι Κελίφ αναγράφει «γυναίκα» και πως όλοι στους Αγωνες πέρασαν τους κανόνες επιλεξιμότητας, χωρίς ωστόσο να γίνεται γνωστό ποιοι είναι αυτοί, με την Αλγερινή να έχει αγωνιστεί και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020.

Μάλιστα και η Διεθνής Ομοσπονδία Μποξ επέκρινε ευθέως τη ΔΟΕ, η οποία έχει λιγότερο αυστηρούς κανόνες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. «Οι διαφορετικοί κανονισμοί της ΔΟΕ για αυτά τα θέματα, στα οποία δεν εμπλέκεται η IBA, εγείρουν σοβαρά ερωτήματα τόσο για την αγωνιστική δικαιοσύνη όσο και για την ασφάλεια των αθλητών»

Το θέμα πήρε τεράστιες διαστάσεις, με την Πρωθυπουργό της Ιταλίας να τοποθετείται επίσης, λέγοντας πως «πιστεύω ότι αθλητές που έχουν αντρικά γεννητικά όργανα δεν θα πρέπει να γίνονται δεκτοί σε γυναικείους διαγωνισμούς. Αυτό δεν είναι διότι θέλει κάποιος να τους διακρίνει κατά κάποιου άλλου, αλλά για να προστατευτούν τα δικαιώματα των γυναικών αθλητών που είναι να αγωνίζονται επί ίσοις όροις.