Ολυμπιακοί Αγώνες:  O Κάρλος Αλκαράθ βρίσκεται στα ημιτελικά του Ολυμπιακού  τουρνουά τένις στο μονό.  Μία ημέρα μετά τον απροσδόκητο αποκλεισμό  μαζί με το Ράφα Ναδάλ στο διπλό, ο Ισπανός πρωταθλητής νίκησε 6-3, 7 (9)-6 τον Αμερικανό Τόμι Πολ μετά από δύο ώρες αγώνα, μπαίνοντας  στη μάχη των μεταλλίων.

Το Νο. 3 του κόσμου, ένα από τα μεγάλα φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά τον νικητή της αναμέτρησης μεταξύ του Νορβηγού Κάσπερ Ρουουντ και του Καναδού Φέλιξ Οζέρ-Αλιασίμ.

Νικητής των δύο τελευταίων Grand Slam τουρνουά, Roland-Garros και Wimbledon, ο Κάρλος Αλκαράθ έγινε στα 21 του χρόνια ο νεότερος ημι-φιναλίστ, μετά τον Νόβακ Τζόκοβιτς το 2008 στο Πεκίνο.

Ο Ισπανός πιέστηκε σκληρά, αλλά βρήκε τον τρόπο να συνεχίσει την προσπάθειά του για την Ολυμπιακή δόξα. Ο Ισπανός ανέκαμψε από μια ύφεση στην αρχή του δεύτερου σετ για να ξεπεράσει το εμπόδιο του Αμερικανού Τόμι Πολ.

Ο 21χρονος μπήκε στον αγώνα έχοντας απέναντί του είχε τον Πολ, ο οποίος κέρδισε στο παρελθόν την Αλκαράθ στο Μόντρεαλ και το Τορόντο. Ωστόσο, ο Αλκαράθ βρήκε έναν τρόπο στις βασικές στιγμές.

Φορώντας τα κόκκινα και κίτρινα χρώματα της Ισπανίας, ο Αλκαράζ επιτέθηκε στο πρώτο σετ και στη συνέχεια έκανε ράλι από το 2-5 στο δεύτερο σετ. Με τον Πολ να σερβίρει στο 5-3, ο Αλκαράθ έστειλε τη μπάλα βαθιά στη γωνία του αντιπάλου του, σηκώνοντας το χέρι του ψηλά και μετά το δάχτυλό του στο αυτί του αφού έσπασε το σερβίς του Πολ. 

Ο νικητής ανάγκασε για μία ακόμα  το «Philippe Chatrier» να...σηκωθεί όρθιο όταν έσωσε ένα set point στο 6/7 στο τάι μπρέικ του δευτέρου σετ. Στη συνέχεια, ο Αλκαράζ σφράγισε τη νίκη για να γίνει ο πέμπτος Ισπανός που έφτασε στα ημιτελικά του απλού ανδρών από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ το 1988.

;