Μίλτος Τεντόγλου: Εντυπωσιακός ήταν στα προκριματικά του άλματος εις μήκος ο Έλληνας Ολυμπιονίκης που με την πρώτη του προσπάθεια προκρίθηκε στον τελικό και στις δηλώσεις του χολίασε τις συνθήκες που επικρατούν στο στάδιο, κάνοντας λόγο για την ποιότητα του ταρτάν την οποία χαρακτήρισε πολύ καλή, λέγοντας πως τα όσα παραπάνω λέγονται σχετικά με την ποιότητά του είναι παπατζιλίκια, ενώ αναφέρθηκε και στον τελικό της Τρίτης (6/8).

«Το στάδιο είναι πολύ ωραίο, το ταρτάν είναι πολύ καλό. Είχε λίγο κρύο για μένα σήμερα. Το πρωί είχε 17 βαθμούς. Είχε αντίθετο άνεμο, δεν ξέρω πόσο, αλλά ένιωθα αέρα όταν έτρεχα.

Δεν ήταν κάτι για μένα να κάνω 8.15μ., ούτε 8.30μ.. Μπορώ να πηδήξω πολύ παραπάνω. Ήταν ελεγχόμενη προσπάθεια. Σε δύο μέρες θα μπω "όλα μέσα"».

Αναφορικά με το στάδιο:

«Αυτά που λένε ότι είναι 2% καλύτερο δεν νομίζω να ισχύει. Νομίζω ότι είναι παπατζιλίκια. Εμένα με βολεύουν αυτά τα στάδια που έχουν τσιμέντο και από πάνω ταρτάν. Μοιάζει με αυτό του Τόκιο, απλά είναι σε άλλο χρόνο. Νιώθω καλύτερα σε τέτοιου είδους στάδια, γιατί τρέχω καλύτερα, πατάω καλύτερα, έχω καλύτερη επαφή με το έδαφος».

Για τον τελικό:

«Αν με ευνοήσει και λίγο ο καιρός θα είναι καλύτερα στον τελικό. Αν έχει αρνητικό άνεμο, δεν ξέρω πόσο εύκολο είναι να γίνει ρεκόρ. Πιστεύω πως αν στις έξι του μήνα έχει ευνοϊκές συνθήκες, τότε θα μπορώ να κάνω ρεκόρ», είπε ο Μίλτος Τεντόγλου.