Η Ολυμπιονίκης πυγμάχος Ιμάν Κελίφ, στην πρώτη της συνέντευξη για όσα δέχτηκε για το φύλο της, μιλά για εκφοβισμός των αθλητών.

Αναλυτικά όσα είπε στο SNTV:

«Στέλνω ένα μήνυμα σε όλους τους ανθρώπους του κόσμου να τηρήσουν τις ολυμπιακές αρχές και τον Ολυμπιακό Χάρτη, να απέχουν από τον εκφοβισμό όλων των αθλητών, γιατί αυτό έχει επιπτώσεις, τεράστιες επιπτώσεις. Μπορεί να καταστρέψει τους ανθρώπους, μπορεί να επηρεάσει τις σκέψεις και το μυαλό των ανθρώπων. Μπορεί να διχάσει τους ανθρώπους. Και γι’ αυτό, τούς ζητώ να απέχουν από τον εκφοβισμό.

Έχω επαφή με την οικογένειά μου δύο ημέρες την εβδομάδα. Ελπίζω ότι δεν επηρεάστηκαν εντόνως, Ανησυχούν για μένα. Θεού θέλοντος, αυτή η κρίση θα κορυφωθεί με ένα χρυσό μετάλλιο και αυτή θα ήταν η καλύτερη απάντηση. Ξέρω ότι η Ολυμπιακή Επιτροπή με δικαίωσε και είμαι χαρούμενη με αυτή την εξέλιξη γιατί παρουσιάζει την αλήθεια.

Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη κανενός. Ήρθα εδώ για ένα μετάλλιο και για να αγωνιστώ για ένα μετάλλιο. Σίγουρα θα αγωνιστώ για να βελτιωθώ (και) να γίνω καλύτερη, και Θεού θέλοντος, θα βελτιωθώ, όπως κάθε άλλος αθλητής. Ειλικρινά, δεν παρακολουθώ τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Υπάρχει μια ομάδα ψυχικής υγείας που δεν μας αφήνει να ακολουθούμε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είτε εγώ είτε άλλοι αθλητές. Είμαι εδώ για να αγωνιστώ και να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα.

Μετά τη φρενίτιδα των μέσων ενημέρωσης και τη νίκη, υπήρχε ένα μείγμα χαράς αλλά ταυτόχρονα είχα επηρεαστεί πολύ, γιατί ειλικρινά δεν ήταν καθόλου εύκολο να το περάσω όλο αυτό. Ήταν κάτι που πλήττει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Αυτό το θέμα αφορά την αξιοπρέπεια και την τιμή κάθε γυναίκας και κάθε θηλυκού. Ο αραβικός κόσμος με γνωρίζει εδώ και χρόνια και με έχει δει να πυγμαχώ στην ΙΒΑ που με αδίκησε (και) μου φέρθηκε άδικα, αλλά έχω τον Θεό με το μέρος μου».