Η Αλγερινή πυγμάχος Ιμάνι Κελίφ έγινε άθελά της μια από τις μεγάλες πρωταγωνίστριες των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, αφού συμμετείχε στην κατηγορία της πυγμαχίας εν μέσω ψευδών κατηγοριών ότι είναι άνδρας ή τρανς ως αποτέλεσμα της περίπτωσής της για υπερανδρογονισμό, που την κάνει να έχει υψηλά επίπεδα της τεστοστερόνης παρά το γεγονός ότι είναι γυναίκα.

Το πρακτορείο AFP έχει εμβαθύνει στην καταγωγή της Κελίφ για να μάθει από πρώτο χέρι για τις απαρχές της Αλγερινής πυγμάχου και μπόρεσε να μιλήσει με τον πατέρα της, Ομάρ, ο οποίος έδειξε τα έγγραφα ταυτότητας και το πιστοποιητικό γέννησης της κόρης του.

«Η κόρη μου είναι κορίτσι, μεγάλωσε ως κορίτσι. Είναι δυνατό κορίτσι, την μεγάλωσα για να δουλεύει και να είναι γενναία. Κέρδισε τον αγώνα της ενάντια στην Καρίνι γιατί ήταν πιο δυνατή και η άλλη ήταν αδύναμη», λέει.

Ο πατέρας της πυγμάχου επισημαίνει επίσης το παράδειγμα που έχει γίνει η Κελίφ για τα κορίτσια της Αλγερίας. «Η Ιμάνι είναι ένα παράδειγμα Αλγερινής γυναίκας, είναι μια από τις ηρωίδες της Αλγερίας. Θεού θέλοντος θα μας τιμήσει με ένα χρυσό μετάλλιο και θα ποζάρει με τη σημαία της Αλγερίας στο Παρίσι. Αυτός ήταν ο στόχος μας από την αρχή».