Μια κακή παρένθεση ήταν για την Εθνική πόλο ανδρών η ήττα από την Κροατία, για να γυρίσει τη Δευτέρα (5/8) στα νικηφόρα αποτελέσματα, επικρατώντας με 9-8 της Ιταλίας και περιμένοντας να μάθει τον αντίπαλό της στους προημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού.

Όπως αναμενόταν, έγινε πολύ μεγάλη μάχη στο ματς της 5ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και το α’ ημίχρονο έκλεισε στο +1 για την ομάδα του Θοδωρή Βλάχου (6-5), για να υπάρξει ένα… μπλοκάρισμα στην επίθεση στο τρίτο οκτάλεπτο, διάστημα στο οποίο οι διεθνείς έμειναν άσφαιροι, αλλά και οι Ιταλοί απλά ισοφάρισαν (6-6).

Στο τελευταίο οκτάλεπτο ο Αργυρόπουλος σκόραρε δις, απάντησε ισάριθμες φορές η oμάδα του Σάντρο Καμπάνια (8-8), για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα ο Φουντούλης με το γκολ που πέτυχε 2:53 πριν το τέλος της αναμέτρησης.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 4-3, 0-1, 3-2

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης, Καλογερόπουλος 1, Φουντούλης 2, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας, Αργυρόπουλος 4, Παπανικολάου, Κάκαρης, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος.

ΙΤΑΛΙΑ (Σάντρο Καμπάνια): Ντελ Λούνγκο, Ντι Φούλβιο, Βελότο, Τζανάτσα, Φοντέλι, Κοντέμι 3, Ρεντσούτο Ιόντιτσε, Ετσενίκε 1, Πρεσιούτι, Μπρούνι 3, Ντι Σόμα, Ιόκι Γκράτα 1, Νικόζια.