Κρίμα και άδικο… Η Εθνική πόλο ανδρών δεν κατάφερε να προκριθεί στους ημιτελικούς των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, χάνοντας την Τετάρτη (7/8) με 12-11 από τη Σερβία και με τον αποκλεισμό να είναι οδυνηρός έτσι όπως εξελίχθηκε ο αγώνας.

Με το σκορ στο 11-11 ύστερα από γκολ του Βλαχόπουλου 6 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, όλα έδειχναν ότι η πρόκριση σε αυτόν τον προημιτελικό θα κρινόταν στη διαδικασία των πέναλτι, όμως ο Nίκολα Γιάκσιτς είχε αντίθετη γνώμη.

Έκανε το μακρινό σουτ 2 δεύτερα πριν το τέλος, δεν εκτίμησε σωστά τη φάση ο Ζερδεβάς και οι «πλάβι» πανηγύρισαν έξαλλα, την ίδια στιγμή που στη «γαλανόλευκη» επήλθε η απόλυτη απογοήτευση.

Είχε προηγηθεί μεγάλο ντέρμπι, όπως αναμενόταν άλλωστε, με τους Σέρβους ελέω Μάντιτς (πέτυχε 5 γκολ στο ματς) να προηγούνται στο τέλος του δευτέρου οκταλέπτου με 6-5, αλλά στο τρίτο οκτάλεπτο ήταν σπουδαίος ο Σκουμπάκης και με δικά του γκολ η Εθνική πήρε προβάδισμα με 9-8.

Στην τελική ευθεία της αναμέτρησης όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες, αλλά δυστυχώς αυτές δεν ήταν με το πλευρό των παικτών του Θοδωρή Βλάχου και ο Γιάκσιτς έβαλε… ταφόπλακα στα ελληνικά όνειρα για ένα μετάλλιο.

Tα οκτάλεπτα: 3-3, 2-3, 4-2, 2-4

ΕΛΛΑΔΑ (Θοδωρής Βλάχος): Ζερδεβάς, Γενηδουνιάς 1, Σκουμπάκης 3, Καλογερόπουλος, Φουντούλης 1, Παπαναστασίου 1, Γκίλλας 1, Αργυρόπουλος, Παπανικολάου 1, Κάκαρης 1, Νικολαΐδης, Βλαχόπουλος 2.

ΣΕΡΒΙΑ (Στεβάνοβιτς): Φιλίποβιτς, Μάντιτς 5, Στραχίνια Ράσοβιτς 2, Ραντέλοβιτς, Τσουκ, Ντέντοβιτς, Ντράσοβιτς, Νίκολα Γιάκσιτς 1, Βίτσο 1, Ούμποβιτς, Πέταρ Γιάκσιτς, Βίκτορ Ράσοβιτς 3, Μίσοβιτς.