Το θέμα που προέκυψε ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων με τους σημαιοφόρους της ελληνικής αποστολής μετά την άρνηση του Μίλτου Τεντόγλου να κρατήσει τη σημαία σχολίασε σε άρθρο του στην εφημερίδα LiveSport ο Νίκος Ασημακόπουλος. Αναφέρει λοιπόν ο έμπειρος δημοσιογράφος και παλιός ραδιοφωνικός παραγωγός:

Το θέμα με τον - την σημαιοφόρο που θα ανοίξει την παρέλαση των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι άρχισε να... ξεχειλώνει πριν ακόμη ξεκινήσει η σχετική συζήτηση. Από τη στιγμή μάλιστα που αρνήθηκε ο Τεντόγλου, φούντωσε η ονοματολογία με τέτοιο τρόπο που τελικά η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να βάλει… δύο στη θέση του ενός, για... να μη μαλώνουμε και νάναι οι περισσότεροι ευχαριστημένοι. Κανένας κανονισμός της ΔΟΕ δεν μιλάει για έναν αθλητή και μία αθλήτρια μαζί. Δική μας πατέντα είναι, για να βολευόνται καταστάσεις με αντικρουόμενες απόψεις και συμφέροντα, σαν αυτά που δηλητηριάζουν συχνά τα μεγάλα γεγονότα σε τούτο τον τόπο.

Αλλά και με το δίδυμο Γιάννη - Μαρίας Σάκκαρη, ελάχιστοι νιώθουν ικανοποιημένοι. Πάντα υπάρχει τρόπος να τσακωνόμαστε για πράγματα που έπρεπε να λύνονται περίπου με αυτόματο πιλότο. Θυμάμαι παλαιότερα που είχε συνωμοτήσει ολόκληρο το ελληνικό μπάσκετ για να πάρει τη σημαία ο Γιαννάκης (χωρίς να φταίει σε τίποτα ο Παναγιώτης...) επειδή ο Πύρρος Δήμας ήταν λέει... Αλβανός! Ολα τριγύρω αλλάζουνε κι όλα τα ίδια μένουν…

Εδώ, όποιος έχει μια άποψη πιστεύει ότι είναι η σωστή και κακώς επιλέγεται κάποια άλλη. Ακόμη και η ικανότητα του Αντετοκούνμπο να μπει πρώτος στο Στάδιο αμφισβητήθηκε κι ας κρατάει το παιδί την ελληνική σημαία από τότε που ήταν μαθητής Γυμνασίου. Βλέπεις κάποιους να μη μπορούν να αντιληφθούν το γκελ που θα κάνει ο πιο αναγνωρίσιμος παγκοσμίως Ελληνας αυτή τη στιγμή, με το που θα μπει στο Στάδιο!

Αλλά και με τη Σάκκαρη το ίδιο. «Τα έχει με το γιο του Μητσοτάκη και γι αυτό»! Οχι πως αποκλείω να σκέφτηκαν κάπως έτσι ο Καπράλος και η παρέα του, αλλά από την άλλη... γιατί όχι η Μαρία; Νούμερο 9 στον κόσμο είναι σε ένα από τα πιο δημοφιλή, δύσκολα και απαιτητικά σπορ. Ναι, η Κατερίνα Στεφανίδη που -απ όσο ξέρω- γενικότερα αντιμετωπίζει περίεργες συμπεριφορές από ιθύνοντες της πλάκας τη στιγμή που φέρνει μετάλλια, ναι ο Φουντούλης από την ομάδα Πόλο, ναι ο Γκιώνης του πινγκ πονγκ που είναι ρέκορντμαν με έξι συμμετοχές σερί, ναι να βάλουμε... δύο άντρες (ακούστηκε κι αυτή η ρηξικέλευθη πρόταση!) αλλά... ρε παιδιά λίγο κράτει. Δεν γίνεται να υπάρχουν ενστάσεις για οποιονδήποτε προτείνεται, μόνο και μόνο για να κάνουμε κουβέντα χωρίς ουσία. Και μιλάμε, ότι οι αντιρρήσεις έρχονται ακόμη και από τελείως άσχετους, που λένε τους Ολυμπιακούς Αγώνες... Ολυμπιάδα, επειδή δεν ξέρουν ότι η Ολυμπιάδα είναι το μεσοδιάστημα της τετραετίας ανάμεσα σε δύο Ολυμπιακούς Αγώνες!