«Στο ίδιο έργο θεατές» ήμασταν όλοι πριν από λίγο με το παιχνίδι της Εθνικής κόντρα στην Ισπανία. Η επίσημη αγαπημένη είχε προσπαθήσει πολύ το Σάββατο αλλά εν τέλει έχασε με 7 πόντους από τον Καναδά. Το ίδιο έγινε και πριν από λίγο κόντρα στους «ταυρομάχους».

Χάναμε με 14 πόντους στο ημίχρονο, κάναμε μεγάλη αντεπίθεση στο δεύτερο και στην τελική ευθεία του αγώνα ισοφαρίσαμε σε 71-71. Δεν μπορέσαμε, όμως, το κάτι παραπάνω καθώς οι επιθετικές μας αποφάσεις στον χρόνο, που απέμενε δεν ήταν αυτές, που θα έπρεπε (τελικό σκορ 84-77).

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι με 27 πόντους και 11 ριμπάουντ, ο Βασίλης Τολιόπουλος ήταν εκπληκτικός με 14 πόντους και 4 τρίποντα, δεν αρκούσαν, όμως, για να έρθει η πρώτη νίκη στο τουρνουά. Όπως και στο πρώτο παιχνίδι, έτσι και σήμερα έλειψε ο ένας ακόμη παίκτης, που θα έδινε βοήθεια στην επίθεση και εκείνο το κομμάτι, που έλειπε, ώστε στο τέλος να χαμογελάσουμε.

Τώρα τα πράγματα για την πρόκριση στην οκτάδα έχουν γίνει πάρα πολύ δύσκολα και το τι επιζητάμε από δω και πέρα θα εξαρτηθεί και από τα άλλα παιχνίδια του ομίλου μας. Αν π.χ. χάσει τώρα ο Καναδάς από την Αυστραλία, τότε αποκλειόμαστε από τώρα.

Ας ελπίσουμε να μην γίνει κάτι τέτοιο, ώστε το ματς με την Αυστραλία την Παρασκευή να έχει ουσία για μας. Αν πάρουμε ως δεδομένο ότι τώρα θα κερδίσει την Αυστραλία ο Καναδάς, την Παρασκευή θα πρέπει να έχουμε πολύ περισσότερα πράγματα από ό, τι είχαμε στα δύο πρώτα παιχνίδια. Κυρίως στο επιθετικό κομμάτι. Η Αυστραλία είναι πολύ ποιοτική ομάδα κι αυτή και θα χρειαστεί υπέρβαση για να τα καταφέρουμε. Προς το παρόν, όμως, αυτό, που ευχόμαστε, είναι νίκη τώρα του Καναδά για να ελπίζουμε. Γιατί αν κερδίσει η Αυστραλία, τότε όλα τελειώνουν για την επίσημη αγαπημένη.