Οι Γερμανοί δεν είχαν κανένα πρόβλημα να κερδίσουν και την Γαλλία με 85-71 και να τερματίσουν με το απόλυτο των νικών στον δεύτερο όμιλο και να περιμένουν τον αντίπαλό τους στα προημιτελικά του Ολυμπιακού τουρνουά στο Παρίσι.

Αντίπαλος που ευχόμαστε να είναι η Εθνική Ελλάδας, η οποία αν τελικά περάσει στην οκτάδα θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια κόσμου των Ντένις Σρούντερ και Αντρέας Ομπστ, των αδελφών Φραντς και Μόριτς Βάγκνερ, του Ντάνιελ Τάις και των Λο, Μπόνγκα, Τίμαν, Φόγκτμαν, Γουάιλερ-Μπαμπ, Ντα Σίλβα.

Φυσικά για να "φιξάρουμε" το ραβντεβού με την Γερμανία θα πρέπει πρώτα το Σάββατο (3/8, 22:00) η Σερβία να επικρατήσει με 3 ή περισσότερους πόντους του Νοτίου Σουδάν, είτε το δεύτερο να επικρατήσει με 24 ή περισσότερους πόντους των Σέρβων, έτσι ώστε η "επίσημη αγαπημένη" να βρεθεί στην προημιτελική φάση.

Όσο για τα υπόλοιπα ζευγάρια των "8", οι Αμερικανοί θα βρουν μπροστά τους τη Βραζιλία και αν τα υπόλοιπα αποτελέσματα είναι λογικά, ο Καναδάς θα παίξει με τη Γαλλία και η Σερβία με την Αυστραλία.

Συνοπτικά τα ζευγάρια στα προημιτελικά θα είναι τα εξής, αν αύριο έρθουν λογικά τα αποτελέσματα:

ΗΠΑ - Βραζιλία

Γερμανία - Ελλάδα

Καναδάς - Γαλλία

Σερβία - Αυστραλία

Σε περίπτωση που η Ελλάδα παίξει στον προημιτελικό τότε θα βρεθεί στο Παρίσι την Τρίτη 8 Αυγούστου, με την ώρα να μην έχει γίνει γνωστή ομάδα.

Το ματς

Τα «πάντσερ» βασίστηκαν στην εξαιρετική τους άμυνα, στη διάρκεια που επέδειξαν στο κομμάτι της παραγωγικότητας και στο ξέσπασμα τους στο δεύτερο δεκάλεπτο, όταν έτρεξαν το εντυπωσιακό επιμέρους σκορ 24-9 (!) εκτοξεύοντας τη διαφορά στο μη αναστρέψιμο όπως αποδείχθηκε +21 (48-27 στο 20΄).

Με την επίθεση μάλιστα να συνεχίζει άριστα τη... δουλειά της στην τρίτη περίοδο, η διαφορά διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα (77-55) με αποτέλεσμα ο... επίλογος του αγώνα να αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα. 

Κορυφαίοι των νικητών οι Φραντς Βάγκνερ και Ντένις Σρέντερ (9 ασίστ), οι οποίοι σημείωσαν από 26 πόντους, ενώ από τη Γαλλία ο Βίκτορ Ουεμπανιαμά με 14 πόντους και 12 ριμπάουντ ήταν απελπιστικά μόνος για την υπέρβαση. 

Τα δεκάλεπτα: 18-24, 27-48, 46-69, 71-85