Δεύτερο σερί χρυσό μετάλλιο πήρε ο Μίλτος Τεντόγλου σε Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά ήδη σκέφτεται τη διοργάνωση του Λος Άντζελες το 2028.

Ο ολυμπιονίκης του μήκους βρέθηκε σε event της Adidas στο Παρίσι και σε δηλώσεις του εξέφρασε την επιθυμία του να είναι ο σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής σε τέσσερα χρόνια.

Στο ερώτημα, λοιπόν, για το αν είναι περισσότερο υπερήφανος να κρατά τη σημαία ή να βρίσκεται στην κορυφή του κόσμου, τόνισε: «Για εμένα είναι να βρίσκομαι στην κορυφή του κόσμου. Γιατί μαζί με αυτό έρχεται και το άλλο κομμάτι, το να κρατάω τη σημαία. Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είμαι στην κορυφή και να κάνω τη χώρα μου υπερήφανη.

Φυσικά και θέλω να κρατήσω τη σημαία, ελπίζω να έχω τη δυνατότητα να το κάνω στο Λος Άντζελες. Θέλω να το κάνω, θέλω να κρατήσω τη σημαία στην τελετή έναρξης, αν γίνεται φυσικά».

Από εκεί και πέρα, ο Τεντόγλου ανέφερε:

Για τον αγώνα στο Παρίσι: «Ήταν ένας δύσκολος τελικός με ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν είναι ποτέ εύκολο να κερδίζεις, ήταν ένας σκληρός τελικός. Η πίεση στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι πραγματικά υψηλή, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος που κατάφερα να πετύχω κάτι μεγάλο».

Για το ότι είναι ο πρώτος Έλληνας αθλητής του στίβου που καταφέρνει να κατακτήσει δεύτερο χρυσό μετάλλιο: «Αυτό είναι απίστευτο. Έχουμε πολλούς θρύλους και πολλούς σπουδαίους αθλητές στην ιστορία μας, οπότε το να συμπεριλαμβάνομαι σε αυτούς και να είμαι ένας από αυτούς είναι εκπληκτικό για εμένα. Ποτέ δεν περίμενα να συμβεί αυτό. Είμαι πολύ χαρούμενος που το καταφέρνω αυτό και που κάνω περήφανη τη χώρα μου».

Για το πώς διαχειρίζεται την πίεση του να είναι Έλληνας αθλητής σε Ολυμπιακούς Αγώνες: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι πολύ σημαντικοί για τη χώρα μου, γιατί οι Έλληνες τους εφηύραν. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό. Είναι κάτι φυσιολογικό να υπάρχει πίεση. Είναι πολύ υψηλή, γιατί όλοι εδώ προσδοκούν να αποδώσεις καλά. Είναι πολύ δύσκολο, αλλά το διαχειρίζομαι».