Μια εξαιρετική πρωτοβουλία με την ονομασία "Hoops for Hope" πήρε ο ΟΠΑΠ μαζί με την Ομοσπονδία Σωματείων Καλαθοσφαιριστών με Αμαξίδιο (Ο.Σ.Ε.Κ.Α.), η οποία έχει ως στόχο την αγορά ειδικά σχεδιασμένων αμαξιδίων προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες όλων των μελών της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης με Αμαξίδιο.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης ενέργειας, o διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένος illustrator, Χάρης Τσέβης, έργα του οποίου έχουν αποσπάσει στην Ελλάδα και το εξωτερικό διθυραμβικές κριτικές, δημιούργησε πέντε συλλεκτικά έργα τέχνης που υμνούν πέντε θρύλους του ελληνικού μπάσκετ.

Ειδικότερα, ο κορυφαίος illustrator έφτιαξε τα πορτραίτα των Νίκου Γκάλη, Παναγιώτη Γιαννάκη, Φραγκίσου Αλβέρτη, Θοδωρή Παπαλουκά και Γιάννη Αντετοκούμπο, χρησιμοποιώντας ψηφιακή σύνθεση πρωτότυπων αποκομμάτων από δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρονται στον κάθε έναν από τους πέντε αθλητές.

Τα πέντε πορτρέτα αποκαλύφθηκαν μέσα από μπασκετικά challenges, συγκεντρώνοντας χρήματα για την αγορά ειδικών αμαξιδίων για τους αθλητές της Εθνικής Ομάδας της ΟΣΕΚΑ.

Το πρώτο πορτραίτο με τον Παναγιώτη Γιαννάκη αποκαλύφθηκε μετά από έναν αγώνα 3on3. Ο "Δράκος" του ελληνικού μπάσκετ "έδωσε" την πάσα για τον Φραγκίσκο Αλβέρτη, ο οποίος με την σειρά σκόραρε τρίποντα, μαζί με τα παιδιά από τις ακαδημίες του, σε ένα μοναδικό 3-point challenge.

Επόμενη... πάσα στον Θοδωρή Παπαλουκά, ο οποίος επέστρεψε στο γήπεδο για χάρη των αθλητών του μπάσκετ με αμαξίδιο, παίρνοντας μέρος σε ένα πρωτότυπο μπασκετικό challenge με παιδιά από την δική του ακαδημία. Το ίδιο ακριβώς έκανε και ο Φραγκίσκος Αλβέρτης.



Την προσπάθεια "Hoops for Hope" ενισχύουν και οι Νίκος Γκάλης και Γιάννης Αντετοκούνμπο.