Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στην Αυστραλία τις τελευταίες ημέρες, με τον δύο φορές Ολυμπιονίκη Σκοτ Μίλερ να συλλαμβάνεται για σύσταση εγκληματικής συμμορίας και διακίνηση της ναρκωτικής ουσίας μεθυλαμφεταμίνης. Συγκεκριμένα η αστυνομικοί της Νέας Νότιας Ουαλίας δήλωσαν ότι δύο άνδρες, με έναν από αυτούς να είναι ο 45χρονος Μίλερ, συνελήφθησαν και κατηγορούνται μετά από έρευνα που πραγματοποιήθηκε.

Εκτός από τα προαναφερόμενα στους δύο άνδρες βρέθηκαν ένα κιλό ηρωίνης, μικροποσότητες άλλων ναρκωτικών, μετρητά, κινητά τηλέφωνα, έγγραφα και κρυπτογραφημένες ηλεκτρονικές συσκευές τα οποία και κατασχέθηκαν. Οι αρχές της περιοχής συνδέουν την σύλληψη με κύκλωμα εμπορίας μεθυλαμφεταμίνης – επίσης γνωστή ως μέθοδος πάγου ή κρυστάλλου – μεταμφιεσμένη στα κεριά, αξίας άνω των 2 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (1,3 εκατομμύρια ευρώ). Ο πρώην Ολυμπιονίκης κατηγορείται για την προμήθεια της συγκεκριμένης ουσίας, αλλά και για τη σύσταση της εν λόγου συμμορίας που την εμπορεύεται.

Ο Σκοτ Μίλερ ήταν σπουδαίος κολυμβητής, ιδιαίτερα στην πεταλούδα, ενώ είχε κατακτήσει ένα αργυρό μετάλλιο στο συγκεκριμένο στυλ και ένα χάλκινο στο 4Χ100 της μεικτής ατομικής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ατλάντα το 1996, ενώ το 1995 είχε ανακηρυχθεί Παγκόσμιος πρωταθλητής στα 100μ πεταλούδας σε 25αρα πισίνα στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.