Αθλητικό Σαν Σήμερα: Το Sportdog παρουσιάζει τα γεγονότα που σημάδεψαν τη μέρα

Τι συνέβη στις 20 Μαρτίου:

1929: Ο ΠΑΟΚ συγχωνεύεται με την ΑΕΚ Θεσσαλονίκης και αλλάζει το σήμα του από τετράφυλλο πράσινο τριφύλλι στον δικέφαλο αετό.

1974: Ο ΠΑΟΚ έρχεται ισόπαλος 2-2 με τη Μίλαν και αποκλείεται από την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ομάδων Ευρώπης αφού είχε χάσει στον πρώτο αγώνα με 3-0. Για να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά απέκλεισε διαδοχικά την Λέγκια Βαρσοβίας με 1-1 & 1-0 και τη Λυών με 3-3 & 4-0. Την περίοδο αυτή και με προπονητή τον Lesh Shanon ο ΠΑΟΚ έχει την ισχυρότερη ομάδα της ιστορίας του αφού στις τάξεις του αγωνίζονται οι Κούδας, Σαράφης, Ασλανίδης, Τερζανίδης, Φουντουκίδης κ.α.

1990: Πεθαίνει ο θρύλος των γηπέδων, ο Ρώσος τερματοφύλακας Λεβ Γιασίν. Είχε αποσυρθεί από την ενεργό δράση την 1/2/70 ενώ το 1983 είχε πάθει εγκεφαλική αιμορραγία και είχε μείνει παράλυτος.

1996: Ο Παναθηναϊκός νικά στο ΟΑΚΑ με 3-0 τη Λέγκια Βαρσοβίας σε αγώνα για την προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ και προκρίνεται θριαμβευτικά στους «4» της διοργάνωσης. Το πρώτο ματς στη Βαρσοβία είχε τελειώσει ισόπαλο χωρίς γκολ.

1999: Ο Ελβετός Μπέρτραντ Πικάρντ και ο Βρεττανός Μπρίαν Τζόουνς έκαναν τον γύρο του κόσμου με αερόστατο σε χρόνο ρεκόρ (19 ημέρες, 21 ώρες και 55 λεπτά).