Ο Τσιτσιπάς γύρισε αμέσως το κεφάλι του και ήρθε προς το μέρος μας. Ήμουν ανάμεσα στους δύο πιο πετυχημένους Έλληνες αθλητές της γενιάς μας (και όχι μόνο!) και το κινητό μου ήταν έτοιμο να καταγράψει την εικόνα. Ο Αντετοκούνμπο είχε μαζί του τη νέα επίσημη μπάλα του ΝΒΑ, αυτή που η Wilson Sporting Goods Co. σε συνεργασία με την Εθνική Ένωση Μπάσκετ παρουσίασαν στη φετινή 75η επέτειο του ΝΒΑ. Κι αυτό από μόνο του, φίλε, ήταν λες και υπήρχε τρίτος προσκεκλημένος μεγάλους βεληνεκούς στη φωτογραφία μας!

Ο Στέφανος με τον Γιάννη μιλούσαν για την επιστροφή τής Wilson από τα γήπεδα του τένις στα μεγαλύτερα του ΝΒΑ, καθώς η πρώτη συνεργασία τής Wilson με την Ένωση χρονολογείται στο μακρινό 1946!


Εντάξει, η μπάλα ήταν ε-ξαι-ρε-τι-κή, ήταν αυτό που λέμε μπαλάρα! Ο Γιάννης μάς εξήγησε ότι για τη δημιουργία τους συνεργάστηκαν το ΝΒΑ, το ΝΒΡΑ (Εθνική Ένωση παικτών μπάσκετ) και η Wilson, ενώ έχει τα ίδια υλικά, τις ίδιες προδιαγραφές απόδοσης και το ίδιο δέρμα με αυτό που έχουν οι μπάλες που χρησιμοποιούνται σήμερα στο ΝΒΑ.

Κι εκεί ήταν που μου έσκασε η καλλιτεχνική ιδέα! Ο Στέφανος να πιάσει την μπάλα και να δώσει πάσα στον Αντετοκούνμπο - Μια σημειολογική προσέγγιση της μετάβασης που έκανε η Wilson από τα γήπεδα του τένις σε εκείνα του ΝΒΑ. "Παλικάρια, μισό λεπτό", τους φώναξα! Ρύθμισα το κινητό και έκανα μερικά βήματα προς τα πίσω για να πάρω την καλύτερη δυνατή λήψη. Πρώτο, δεύτερο, τρίτο βήμα και... παφ! Έπεσα κάτω!

Κοίταξα στο πλάι μου, το κομοδίνο του κρεβατιού στη θέση του και το μαξιλάρι με το σεντόνι πάνω στο κεφάλι μου. Μόλις είχα ξυπνήσει! Όμως η νέα μπάλα του ΝΒΑ, φτιαγμένη για διαστημικά καλάθια στο καλύτερο πρωτάθλημα μπάσκετ του κόσμου, δεν είναι όνειρο αλλά πραγματικό γεγονός.

Κι αυτό το γνωρίζουν καλά τόσο ο Τσιτσιπάς όσο και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (που φυσικά δεν ευτύχισα ποτέ να συναντηθώ μαζί τους) ενώ θα το μάθουν και όλοι μπασκετόφιλοι ανά τον κόσμο με αφορμή τη νέα, σούπερ σπυριάρα που θα κρατάμε τη νέα σεζόν στα χέρια μας...