Facebook Pixel Επική ανατροπή στο "θρίλερ" - Ο Ολυμπιακός "ξέρανε" τον Φοίνικα και παίζει τελικό με Παναθηναϊκό!
| 2023-01-21 23:55:00

Επική ανατροπή στο "θρίλερ" - Ο Ολυμπιακός "ξέρανε" τον Φοίνικα και παίζει τελικό με Παναθηναϊκό!

Sportdog Team
Επική ανατροπή στο "θρίλερ" - Ο Ολυμπιακός "ξέρανε" τον Φοίνικα και παίζει τελικό με Παναθηναϊκό!

Με τεράστια ανατροπή στο Χρυσό Σετ ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 τον Φοίνικα Σύρου και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του Λιγκ Καπ, όπου θα κοντραριστεί με τον "αιώνιο" αντίπαλό του.

Λίγο μετά την πρόκριση του Παναθηναϊκού στον τελικό του Λιγκ, τον ακολούθησε και ο Ολυμπιακός, που πέτυχε τεράστια ανατροπή κόντρα στον Φοίνικα Σύρου!

Νέο ραντεβού αιωνίων αυτή τη φορά στο Λιγκ Καπ. Οι δυο ομάδες θα συναντηθούν πιθανότατα τον Φλεβάρη στα ημιτελικά της Ευρώπης (εφόσον φυσικά επιβεβαιώσουν τα προγνωστικά και προκριθούν) αλλά θα έχουν κι άλλο ραντεβού: Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στις 22 και 25 Μαρτίου θα παίξουν ξανά με φόντο την κούπα του Λιγκ Καπ. Το πρώτο ματς θα γίνει στο Ρέντη και το δεύτερο στην έδρα του τριφυλλιού.

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να μπαίνουν πολύ δυνατά στο τάραφλεξ του κλειστού γυμναστηρίου «Μ. Μερκούρη». Από πολύ νωρίς πήραν προβάδισμα ασφαλείας (11-7), το οποίο στη συνέχεια διεύρυναν για να κατακτήσουν άνετα το σετ με 25-17.

Η επανάληψη βρήκε τον Φοίνικα να βγάζει αντίδραση και να έχει προβάδισμα δύο πόντων μέχρι τα μέσα το δευτέρου σετ (10-12). Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι αντέδρασε, αποκτώντας τέσσερις πόντους διαφορά (20-16), βάζοντας γερές βάσεις για την κατάκτηση και του δεύτερου σετ. Βέβαια, οι Συριανοί με το σκορ στο 22-17 βρήκαν ένα μεγάλο επιθετικό σερί και κατάφεραν να βρεθούν ακόμα και σε θέση set ball. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» αρχικά ισοφάρισαν (24-24) και εν τέλει έκαναν το απαραίτητο σερί για να κατακτήσουν το δεύτερο σετ με 26-24.

Στο τρίτο σετ, οι φιλοξενούμενοι έκαναν μικρό ροτέισον με σκοπό να κρατήσουν δυνάμεις για το «χρυσό» σετ της αναμέτρησης. Ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά με επτά πόντους μπροστά (17-10), έχοντας πολύ καλή διαφορά, πέντε πόντους πριν το τέλος του σετ (20-15). Το προβάδισμα αυτό διατηρήθηκε για την ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι και με σκορ 25-20, η πρόκριση κρίθηκε στο «χρυσό» σετ.

Στο τέταρτο και τελευταίο σετ της αναμέτρησης, η πρώτη ομάδα που ξέφυγε στο σκορ ήταν ο Ολυμπιακός με τους Κουμεντάκη και Λινάρδο να διαμορφώνουν το 6-3. Η ομάδα της Σύρου, αν και βρέθηκε πίσω με τρεις πόντους (10-7) κατάφερε να κάνει ένα σερί 5-0, ανατρέποντας το σκορ σε 12-10 υπέρ της.

Ωστόσο ο Ολυμπιακός βρήκε ξανά τα ψυχικά αποθέματα και ισοφάρισε σε 12-12, πηγαίνοντας σε θέση set ball, match ball στη συνέχεια (14-13 και 15-14) τελιώνοντας το παιχνιδι με σκορ 16-14.

Τα σετ: 25-17, 26-24, 25-20, 16-14

ΠΗΓΗ: sdna.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λύση… ροτέισον ο Αλ Ταμάρι για ΠΑΟ - Ζημιά 15 εκατ. στον Ολυμπιακό - Συνάντηση Αλμέιδα με Τσούμπερ

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags