Ο 43χρονος κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική παρενόχληση τουλάχιστον 15 παικτών, ορισμένοι από τους οποίους ήταν ανήλικοι. Μία από αυτές ήταν η Λετονή, Άννα Κράμλινγκ Μπεγιόν, η οποία βρίσκεται στο ταμπλό της Σκακιστικής Ολυμπιάδας στη Βουδαπέστη. Μαζί με τη μητέρα της και τρεις συμπαίκτριες της, εκπροσωπεί τη Σουηδία στη μεγάλη διοργάνωση.

Η 22χρονη είναι μια από τις γυναίκες που έχουν πέσει θύματα του Στρεμπκόφ τα τελευταία χρόνια. Ο Λετονός μόλις αποκλείστηκε για πέντε χρόνια από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Σκακιού (Fide) μετά από εσωτερική έρευνα.

Ο σκακιστής είχε στείλει επιστολές με πορνογραφικό περιεχόμενο ή χρησιμοποιούσε προφυλακτικά στους παίκτες. Μερικοί από τους παραλήπτες ήταν ανήλικοι, άλλοι μόλις 14 ετών, ανέφερε η Fide στην έκθεσή της.

«Το χειρότερο ήταν ότι προσποιήθηκε ότι ήταν κάποιος άλλος όταν έστελνε τα γράμματα. Άνοιξα το γράμμα και νόμιζα ότι προήλθε από έναν φίλο», είπε η Άννα. «Είναι άρρωστο. Τρομοκρατήθηκα τελείως και σκέφτηκα: «Γιατί λαμβάνω κάτι τέτοιο;»!

Η εποχή των επιστολών ήταν περίπου τέσσερα με πέντε χρόνια πριν.

Σύμφωνα με την ένωση, ο Στρέμπκοβς παρενόχλησε επανειλημμένα παίκτες με άσεμνα μηνύματα σε διάστημα άνω των δέκα ετών. Υπάρχουν επίσης φήμες ότι απέκτησε τον τίτλο του International Master με αθέμιτα μέσα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Anna Cramling (@annacramling)