Το Ιράν καταδικάζει τον πρωταθλητή της πυγμαχίας Βαφαίε Σάνι σε θάνατο Είναι η τρίτη φορά που το ιρανικό καθεστώς λαμβάνει αυτή την απόφαση. Προς το παρόν σιωπή από διεθνείς αθλητικούς οργανισμούς.

Το ιρανικό καθεστώς καταδίκασε για άλλη μια φορά τον πρωταθλητή της πυγμαχίας Μοχαμάντ Γιαβάντ Βαφαεϊ-Σάνι σε θάνατο για συμμετοχή σε διαδηλώσεις το 2019 , όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Συμβούλιο της Ιρανικής Αντίστασης .

Συνελήφθη τον Μάρτιο του 2020, κατηγορούμενος ότι έβαλε φωτιά σε κτίριο φυλακής της ιρανικής κυβέρνησης. Ως αποτέλεσμα, υπέστη σοβαρά σωματικά και ψυχολογικά βασανιστήρια. Τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους, καταδικάστηκε για «διαφθορά στη γη».

Ωστόσο, η συμμετοχή του στις διαδηλώσεις του Νοεμβρίου 2019 κατά της αύξησης των τιμών των καυσίμων στη χώρα του είναι η μεγαλύτερη επίδειξη εξέγερσης του 29χρονου μποξέρ μέχρι σήμερα.

Υπενθμυμίζουμε ότι τον Σεπτέμβριο του 2020, το καθεστώς εκτέλεσε τον πρωταθλητή πάλης, Ναβίντ Αφκάρι, επειδή προκάλεσε διαμαρτυρίες που ζητούσαν απαγόρευση της συμμετοχής του Ιράν σε διεθνείς αθλητικές εκδηλώσεις.

Οι διεθνείς αθλητικοί οργανισμοί σιωπούν αυτή τη στιγμή , παρά το γεγονός ότι πολλές από τις ενέργειες του ιρανικού καθεστώτος παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα.