Ο Καναδός Ολυμπιονίκης του σνόουμπορντ, Ράιαν Γουέντινγκ κατηγορείται ότι διεύθυνε μεγάλη επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών και διέταξε δολοφονίες.

Ο snowboarder συμμετείχε στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2002 στο Salt Lake City και τερμάτισε στην 24η θέση στο σλάλομ ανδρών, καταδιώκεται από το FBI σε αυτό που ονομάζεται «Επιχείρηση Σλάλομ».

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών (FBI) εξέδωσε ένταλμα έρευνας εναντίον του 43χρονου πρώην αθλητή, για το οποίο προσφέρει ανταμοιβή 50.000 δολαρίων για όποιον μοιράζεται πληροφορίες που οδηγούν στη σύλληψή του.

Το FBI υποστηρίζει ότι ο Ράιαν Γουέντινγκ «καταζητείται για φερόμενη διεύθυνση και συμμετοχή σε μια διεθνική επιχείρηση διακίνησης ναρκωτικών που μετέφερε τακτικά εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης από την Κολομβία, μέσω του Μεξικού και της Νότιας Καλιφόρνια, στον Καναδά και αλλού στις Ηνωμένες Πολιτείες».

Ο Ράιαν Γουέντινγκ είναι μέρος μιας εγκληματικής οργάνωσης που προστατεύεται από το καρτέλ Sinaloa που διακινούσε 60 τόνους κοκαΐνης το χρόνο .

Το 2015 είχε ήδη κατηγορηθεί για διακίνηση ναρκωτικών στον Καναδά και το 2010 καταδικάστηκε για συνωμοσία για διανομή κοκαΐνης και καταδικάστηκε σε φυλάκιση.