Το ολλανδικό γκραν πρι αναμένεται να επιστρέψει στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Φόρμουλα Ένα για το 2020, ύστερα από απουσία 35 χρόνων.

Η επιβεβαίωση της επιστροφής στην ιστορική πίστα του Ζάντφορτ, η οπoία φιλοξένησε για τελευταία φορά τον αγώνα το 1985, αναμένεται την Τρίτη.

Το ολλανδικό γκραν πρι αναμένεται να διεξαχθεί το τριήμερο 8-10 Μαΐου, με αποτέλεσμα να πάρει τη θέση του ισπανικού γκραν πρι στο καλαντάρι. Ερωτηθείς για να επιβεβαιώσει τη συμφωνία, ο πρόεδρος της Φόρμουλα Ένα, Τσέις Κάρεϊ, δήλωσε στο BBC Sport: «Δεν προαναγγέλλω ανακοινώσεις. Θα το ανακοινώσουμε, όταν το ανακοινώσουμε την Τρίτη».

Οι διοικούντες τη Φόρμουλα Ένα ελπίζουν ότι θα ωφεληθούν από το αυξημένο ενδιαφέρον για τον οδηγό της Red Bull, Μαξ Φερστάπεν, και ιδιαίτερα στην πατρίδα του. Δεδομένου ότι ο Φερστάπεν είναι ένα από τα μεγάλα «αστέρια» του πρωταθλήματος, μεγάλοι αριθμοί Ολλανδών οπαδών παρακολουθούν τους αγώνες της Φόρμουλα Ένα στην Ευρώπη, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων φορούν (πορτοκαλί) φανέλες στα εθνικά χρώματα. Έτσι, αναμένεται ότι θα εξαντληθούν όλα τα εισιτήρια για τον αγώνα στο Ζάντφορτ. Ο τελευταίος αγώνας στη συγκεκριμένη πίστα έλαβε χώρα στις 25 Αυγούστου 1985 με νικητή τον Νίκι Λάουντα.