Μια εμβληματική προσωπικότητα των ελληνικών αγώνων αυτοκινήτου, έναν οδηγό που λατρεύτηκε από τους φίλους των ράλι για την ταχύτητα και το θέαμα που προσέφερε, το ήθος αλλά και τη μόνιμη τάση του να σκαρώνει αστεία, φιλοξένησε το TractioN στο STAR, από τον... συνοδηγό του! 

Ιαβέρης, λοιπόν, κατά κόσμον Τάσος Μαρκουίζος, και Κώστας Στεφανής συναντήθηκαν ξανά, μέσα σε ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο, ύστερα από 40 ολόκληρα χρόνια και έκαναν μία απολαυστική συζήτηση (ή καλύτερα βουτιά στο… αγωνιστικό παρελθόν τους), περιγράφοντας άγνωστες στιγμές τους από την κοινή παρουσία τους στους αγώνες.

Δύο από τους κορυφαίους ανθρώπους του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα, συζητούν μπροστά στην κάμερα του TractioN για τους αγώνες που έγραψαν ιστορία, για τις φορές που κατάφεραν να… προσπεράσουν σε χρόνο κάποια από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο, αλλά και για τις περιπέτειες τους στους δρόμους και στα βουνά σε όλη την Ελλάδα.

Θυμούνται όταν γύρισαν τη μισή χώρα και ανέβηκαν ξημερώματα στον Όλυμπο χωρίς παμπρίζ, για τα χείλη τους που μάτωναν από το κρύο, αλλά και για την αποθέωση που γνώρισαν από το κοινό μόλις τερμάτισαν, σαν να ήταν… ροκ σταρ («μου έβγαλαν την μπλούζα και δεν το κατάλαβα» περιγράφει χαρακτηριστικά ο Στεφανής).

Ιδιαίτερο είναι πάντως και το σημείο της εκπομπής, όταν οι δυο τους βλέπουν ξανά το βίντεο-ντοκουμέντο από ελικόπτερο με την κωλοτούμπα του αυτοκινήτου τους και μεφέρουν τις στιγμές που έζησαν, αλλά και το πώς κατάφεραν να συνεχίσουν στον αγώνα.  

Κι όλα κλείνουν, με την εμφάνιση του μυθικού «Πλαπούτα», ένα από τα αυτοκίνητα με τα οποία έγραψαν ιστορία και που ανασύρθηκε από το... μουσείο ειδικά για το TractioN, ώστε να το οδηγήσει για ακόμα μία φορά το δίδυμο που έγραψε τη δική του ιστορία, Ιαβέρης-Στεφανής.

Ένα επεισόδιο TractioN συλλεκτικό, το οποίο μπορείτε να δείτε ολόκληρο με ένα κλικ στο Star.gr