Νέα γκέλα για ΑΕΚ, πάλι με ισοπαλία - η Λαμία έγινε... Καλλιθέα – με νέο θύμα μυϊκού τραυματισμού (το 6ο κατά το τελευταίο 10ήμερο!!), αυτή την φορά τον Μουκουντί που αποχώρησε στο 37' και προστέθηκε στους Γκατσίνοβιτς/ Οντουμπάτζο/Λιβαι/Άμραμπατ/Λουμπισιτς.

Για τους μυϊκούς τραυματισμούς, όταν μιλάμε για μισή ντουζίνα μέσα σε συγκεκριμένο διάστημα και όχι έναν ή δυο μεμονωμένους, να επισημάνω το εξής: οι μυικοι είναι θέμα προπόνησης! Και ελέγχου της προπόνησης είτε σε εντάσεις και χρόνους, είτε σε συνάρτηση με την κόπωση που έχουν οι παίκτες. Η ΑΕΚ στο παιχνίδι της δεν έχει ούτε τις παλιές εντάσεις (της πρώτης 1,5 σεζόν του Αλμέιδα), ούτε φρεσκάδα στο παιχνίδι της και μένει μετά το 65΄με 70΄ από δυνάμεις και τρεξίματα. Η προπόνηση όμως, δεν έχει αλλάξει, είναι όπως της πρώτης σεζόν (του νταμπλ), συνέχεια στα κόκκινα, δεν χαμηλώνουν τις εντάσεις.

ΤΑ ΤΡΙΑ ΜΕΙΟΝ ΤΟΥ ΑΛΜΕΙΔΑ

Ο Ματίας Αλμέιδα μπαίνοντας στην τρίτη του σεζόν στην ΑΕΚ βλέπουμε ότι : 1ον) δεν έχει βελτιώσει την ομάδα του , 2ον) δεν έχει εξελίξει ποδοσφαιριστές, 3ον) έχει ξεκάθαρα πρόβλημα στην εκγύμναση αφού από τον Σεπτέμβριο και χωρίς Ευρώπη οι ποδοσφαιριστές του πέφτουν κάτω σαν κοτόπουλα!! 

Όλο αυτό, λοιπόν, δεν ελέγχεται οπότε μπαίνει και θέμα εργασιακής δομής. Δεν ελέγχεται ο προπονητής από κάπου, με την σειρά του ο “Πελάδο” μπαίνει στην πίεση πως είναι σωστά όλα αυτά που κάνει και έτσι δημιουργείται ένας ... φαύλος κύκλος. Η εικόνα παραμένει προβληματική σε κάποιους τομείς ενώ σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ξαναγίνει το φόβητρο που ήταν. Δεν σου δίνει τη αίσθηση πως θα φάει γκόλ και θα βάλει άλλα, δεν έχει αυτό το καταιγιστικό που την διέκρινε στην σεζόν του νταμπλ και μέχρι κάποιο σημείο την περσινή. Συνεχίζει στο ίδιο στυλ Αλμέιδαη ΑΕΚ, δηλαδή να πιέζει αλλά όμως, χωρίς της παλιές εντάσεις, κι αν της βγει το αποτέλεσμα βγήκε..

Από εκεί και πέρα και όπως συνεχίζει να παίζει ο Αλμέιδα ο Λιβάι Γκαρσία αποτελεί μεγάλη απώλεια. Ο Πιερό που είναι διαφορετικού στυλ φορ και είναι ο “αντι- Λιβάι” έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Δεν γίνεται να βγάζεις τέτοιο κορμί έξω από το “κουτί”, να κάνει 50άρια τρέχοντας και πιέζοντας, με αποτέλεσμα από κάποια στιγμή και μετά να μην έχει τις δυνάμεις που θα έπρεπε μέσα στην περιοχή. Συν το ότι θα πρέπει και οι υπόλοιποι συμπαίκτες του, ειδικά οι μπακ και ακραίοι, να μάθουν να παίζουν με φουνταριστό τον Πιερό ώστε να τον ταΐζουν σωστά και όχι με ... σέντρες “πεθαμένες”.

Ο ΠΗΛΙΟΣ ΘΑ... ΚΑΤΑΛΉΞΕΙ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Για να πάμε και στο... έγκλημα που έγινε με τον αριστερό μπακ. Από εκεί που τα έδωσε όλα για την απόκτηση του Γιαννούλη έμεινε τελικά με τον Πηλιο, τον οποίο στα περσινά πλέι οΦ δεν τον είχε εμπιστευθεί ούτε για ... μισό λεπτό! Με τον Αλμέιδα το καλοκαίρι να ζητάει την ανανέωση του Χατζισαφί και προκειμένου να δείξει πως δεν έχει ανάγκη πο μεταγραφή στην θέση να βάζει με την Νόα αριστερό μπακ τον Κάλενς!! 

Ο Πήλιος θα μπορούσε να γράψει ιστορία στα... μπλούμπερς, με την απίστευτη διαγώνια πάσα - πάρε βάλε στον Μουτίνιο (τον έβγαλε μόνο του απέναντι από τον Στρακόσια),αλλά ευτυχώς για αυτόν ο άσος της Καλλιθέας αιφνιδιάστηκε και το έχασε! Φιλότιμος και αθλητικός ο Πήλιος αλλά όχι για να είναι βασικός σε μια ΑΕΚ που ψάχνει την αναβάθμιση στη θέση του αριστερού μπακ την τελευταία 2ετία. Ο Πήλιος που είναι πολύ πιθανό σε δύο χρόνια να πάει στον... Αστέρα Τρίπολης.

Στην εποχή του ιδιοκτήτη Μάριου Ηλιόπουλου που πληρώνει αδρά για να έρθουν πρωτοκλασάτοι παίκτες κι από σπουδαίες αγορές, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία όσο αφορά στην σύνθεση του ρόστερ της ΑΕΚ. Με εξαίρεση τον αριστερό μπακ, έναν γρήγορο στόπερ που λείπει και έναν αμυντικό χαφ διαφορετικού στυλ από τον Σιμάνσκι (κούρασε ο Πολωνός να πηγαίνει συνέχεια ... πίσω την μπάλα), το ρόστερ της ΑΕΚ είναι το πιο πλούσιο και το πιο πλήρες. Για μένα έχει το κορυφαίο ρόστερ στην φετινή Σούπερλιγκ. Η διαχείριση και η αξιοποίησή του, λοιπόν, είναι θέμα/”πρόβλημα” του Αλμέιδα. Ξεκάθαρα... Όπως και ο αποκλεισμός από την Νόα...

ΧΑΝΕΙ ΣΕ ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΗ

Η ΑΕΚ προβληματίζει κι αυτό γιατί και ο προπονητής της ...προβληματίζει. Δεν ξέρω αν έχει χάσει την πίστη του. Δεν πιστεύει σε αυτό που παράγει ή δεν πιστεύει σε αυτούς που έχει... Εμφανίζεται όμως, πολύ μπερδεμένος κι αυτό αντανακλάται στην ομάδα του μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Ξεκινάς τον Πινέδα δεξί μπακ χάνοντας τον πιο διεισδυτικό και επικίνδυνο χαφ  σου από τον άξονα και ... θυμάσε να τον γυρίσει εκεί στο τέλος, όταν ο Μεξικανός είχε σχεδόν σκάσει. Βάζεις τον Περειρα ως 6αρο-8άρι να δείχνει σαν βετεράνος, έναν αργό παίκτη χωρίς τρεξίματα και ένταση αλλά με σούπερ τεχνική και ποιότητα στις επαφές/τις πάσες/τα σουτ του, ο οποίος είναι για να παίζει κοντά στην περιοχή , σε κοντινή απόσταση απο τον φορ σου. Δεν γίνεται να τελειώνεις το ματς με τον Μάνταλο ως 10άρι, να ξαναθυμάσαι τον Τσούμπερ για αριστερό εξτρέμ και ο Ελβετός από μόνος του να παρατάει την θέση του και να πηγαίνει να παίζει στο άξονα...

Στο χθεσινό ματς όσο περνούσε η ώρα ο Αλμέιδα ξέμενε από ιδέες και δεν μπορούσε να βοηθήσει την ομάδα του, την ίδια ώρα που ο αντίπαλός του, ο Ιταλός (πραγματική αποκάλυψη) Ντονάτι έκανε ένα αριστουργηματικό κοουτσάρισμα, εκμεταλλευόμενος κάθε χαραμάδα που του άφηναν οι κιτρινόμαυροι. 

Η ΑΕΚ δείχνει ομάδα που έχει παίκτες με βαρίδια στα πόδια. Επίσης, παίζει με το... πιστόλι στο κρόταφο να πάρει όλα τα ματς. Το ότι δεν έχει Ευρώπη της βάζει και μεγάλη εξτρα πίεση. Με τον δημιουργό της Ματίας Αλμέιδα να δείχνει όλο και περισσότερο πως ξεμένει από... όραμα (για το τι θέλει να παίξει) αλλά κι απο αντίληψη (για το τι μπορεί να παίξει η ομάδα του αλλά και συγκεκριμένοι παίκτες)...

ΥΓ1. Δεν γίνεται να σου λένε πως υπάρχουν ακόμη και 10% πιθανότητες να σου φέρουν τον Σέρχιο Ράμος και να μην λες ναι

ΥΓ.2 Πόσο εύκολο είναι να “καεί” ο Ρομπέρτο Περέιρα σαν ... δεύτερος Ροδόλφο Πιζάρο;