Πέντε αγωνιστικές συμπληρώθηκαν στην Σούπερλιγκ, σε καμία δεν κατάφεραν να κερδίσουν και οι 4 ομάδες του Big 4! Απλώς αυτό το σαββατοκύριακο ήταν η σειρά των Ολυμπιακού/ΑΕΚ και κάπως έτσι ήρθε η σειρά των Κυπελλούχων Ευρώπης - ο τρίτος από τους μεγάλους – να μπει σε “τροχιά κρίσης” κι ενώ στο εξής, κάθε 15 ημέρες, θα έχει και αγώνα στο Europa League. Όσον αφορά στην Ένωση έχει ήδη βιώσει μια σοβαρή κρίση – μετά τον αποκλεισμό από την... 7χρονη άγνωστη Νόα – αν θα προκύψει και δεύτερη προσεχώς θα εξαρτηθεί από το αποτέλεσμα του κυριακάτικου πρώτου της ντέρμπι της σεζόν, με τον Παναθηναϊκό στην Opap Arena.

Οι πέντε πρώτες αγωνιστικές λίγο πολύ έχουν βγάλει προβλήματα για όλους τους διεκδικητές του τίτλου ακόμη και για τον πρωτοπόρο / σοβαρό και χωρίς γκέλα μέχρι τώρα ΠΑΟΚ. Οι Πρωταθλητές Ελλάδας για 4η σεζόν δουλεύουν στο μοτίβο του Λουτσέσκου, υπάρχει χημεία, λειτουργικότητα, συνέχεια και η αύρα του περσινού τίτλου που έχει δώσει κι άλλον αέρα αυτοπεποίθησης στους ασπρόμαυρους, οι οποίοι βλέπουν απο νωρίς τους άλλους να τους κυνηγάνε. Αν μάλιστα καταφέρουν την ερχόμενη αγωνιστική να κερδίσουν και τον Άρη – κάτι που στην Τούμπα απέτυχαν την περσινή πρωταθληματική τους σεζόν, μετρώντας μια ισοπαλία και μια ήττα, χωρίς καν να σκοράρουν – τότε από νωρίς θα έχουν πάρει μεγάλο πλεονέκτημα!

Δεν είναι εντυπωσιακός ο ΠΑΟΚ - οι τρεις “γκελαδόροι” ανταγωνιστές του κάνουν καλύτερη την εικόνα του – αλλά σαφώς έχει μεγάλα περιθώρια βελτίωσης και δεδομένα έχει αναβαθμίσει το ροτεισον του, σε σχέση με την περσινή σεζόν. Αν μάλιστα συνεχίσει με την ίδια συνέπεια και συνεχίζοντας να του δίνουν... αέρα οι συν διεκδικητές του... Αν ο Μπακαγιόκο γίνει φιτ/κάνει ρεστάρτ / βγει νεός Μειτέ... Και αν οι Κόλει/Λόβρεν/Μιχαηλίδης καλύψουν στο 100% τον Κουλιεράκη και δώσουν το επιπλέον, τότε ΝΑΙ ο θαυματοποιός Ραζβάν Λουτσέσκου μπορεί να συνεχίσει την συγγραφή της σύγχρονης ιστορίας του ΠΑΟΚ, με το πρώτο back to back πρωτάθλημα. Τι, όχι;

Ο Παναθηναϊκός και ο προπονητής του Διέγκο Αλόνσο πήραν βαθιές ανάσες μετά το 3-1 επί του Πανσερραϊκού! Όχι πως έπαιξαν κάποια σπουδαία μπάλα, αλλά τουλάχιστον οι πράσινοι δεν ήταν αποκαρδιωτικοί όπως στα ματς με Aστέρα Aktor, Λεβαδειακό, Καλλιθέα έβαλαν. Ο Πανσερραϊκός, στο ντεμπούτο του κόουτς Φεράντο, τους ζόρισε και η νίκη προέκυψε μετά το 80΄ όταν κουράστηκαν και ανέλαβαν δράση τα... σούπερ τελειώματα/εκτελέσεις του Τζούρισιτς (ήρθε από τον πάγκο)! Για μια ακόμη φορά πάντως οι πράσινοι τελείωσαν με δυνάμεις και αντοχές το ματς, κάτι που πρέπει να πιστωθεί στον Αλόνσο και τον γυμναστή Μαιντάνα.

Ο Τζούρισιτς μπορεί να έκρινε το αποτέλεσμα αλλά για προσεχώς αυτός που γέμισε ελπίδες τον κόσμο και τον Ουρουγουανό κόουτς ήταν ασφαλώς ο Ουνάι! Ένας χαφ που έλειπε από τους Κυπελλούχους Ελλάδας, γεμάτος ενέργεια, ένταση, κάθετο ποδόσφαιρο (πάει την μπάλα μπροστά). Εκτίμηση : σύντομα θα αποτελεί το βαρόμετρο στα χαφ του Παναθηναϊκού, τον μέσο σημείο αναφοράς στην 11άδα γύρω από τον οποίο θα επιλέγονται οι άλλοι δυο, είτε ο Μαροκινός παίζει στο 8 , είτε στο 10. Δηλαδή είτε Μπακασέτα ή Τζούρισιτς και Αράο η Μαξίμοβιτς, είτε με Τσέριν ή Μαξίμοβιτς και Αράο. Όπως την διαφορά στο πρωτάθλημα μέχρι τώρα στο σκοράρισμα δεν την κάνει ο Ιωαννίδης αλλά ο Τετέ. Ο Παναθηναϊκός μετά το 3-1 με τον Πανσερραϊκό, έχοντας μαζέψει την βαθμολογική διαφορά και χωρίς ευρωπαϊκά ματς ακόμη, μπορεί να δουλέψει/ προετοιμαστεί με πολύ λιγότερο άγχος και πίεση για τα δυο σερί ντέρμπι που έρχονται, με ΑΕΚ και Ολυμπιακό.