Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει από τα ξένα Μέσα, ένας 53χρονος άνδρας και ο 30χρονος γιος του -και οι δυο από το Βούπερταλ- συνελήφθησαν στη Γερμανία για απόπειρα εκβίασης της οικογένειας του Μίχαελ Σουμάχερ.

Οι δύο άνδρες φέρονται να πλησίασαν συνεργάτες της οικογένειας Σουμάχερ και να ζήτησαν ένα χρηματικό ποσό, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους και η οικογένεια δεν θα ήθελε να δουν το φως της δημοσιότητας.

Μάλιστα, για να πείσουν την οικογένεια ότι η απειλή τους είναι σοβαρή, απέστειλαν μερικά από τα έγγραφα που είχαν στην κατοχή τους, χωρίς να έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό τι περιείχαν.

Οι δυο τους όμως συνελήφθησαν για απόπειρα εκβίασης. “Εάν καταδικαστούν, αντιμετωπίζουν πρόστιμο ή ποινή φυλάκισης έως και πέντε ετών” δήλωσε ο επικεφαλής εισαγγελέας Wolf-Tilman Baumert, σύμφωνα με το dpa.

Τα νεότερα για την υγεία του Μίκαελ Σουμάχερ

Από το καλοκαίρι του 2014 που ο Μίκαελ μεταφέρθηκε στην ειδικά διαμορφωμένη κλινική που εγκαταστάθηκε στο σπίτι του, στην Ελβετία, η Κορίνα Σουμάχερ φροντίζει για την καλύτερη δυνατή ιατρική φροντίδα του.

Το κόστος της φροντίδας αυτής ανέρχεται σε 7 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδας La Repubblica. Αυτός είναι ο λόγος, συνεχίζει το άρθρο, για τον οποίο η σύζυγος του Γερμανού πουλάει τον τελευταίο καιρό μια σειρά από περιουσιακά στοιχεία του Μίκαελ.

 

Τα τελευταία χρόνια η Κορίνα Σουμάχερ έβγαλε προς πώληση το ιδιωτικό τζετ της οικογένειας, μια σειρά από κατοικίες που διατηρούσε ο Μίκαελ (όπως έναν πύργο στη Νορβηγία) και τώρα τη συλλογή των σπάνιων και συλλεκτικών ρολογιών του 55χρονου σήμερα, επτάκις πρωταθλητή.

Στο υπέρογκο ετήσιο κόστος των 7 εκατομμυρίων ευρώ για τη φροντίδα του “Σούμι”, πάντως, δεν περιλαμβάνονται μόνο οι κατ’ οίκον θεραπείες από εξειδικευμένους, κορυφαίους ιατρούς και νοσηλευτές, αλλά και όλος ο εξοπλισμός ασφάλειας για την προστασία της ιδιωτικότητάς του.