Περισσότερες πληροφορίες έχουν προκύψει για τον πρώην φρουρό ασφαλείας του Μίκαελ Σουμάχερ, Μάρκους Φ.

Σύμφωνα με τη γερμανική Bild, ο Μάρκους πήρε μαζί του πάνω από 1.500 αρχεία από την οικογένεια Σουμάχερ. Τα αρχεία χωρούν έως και 500 εικόνες σε έναν σκληρό δίσκο και 1.000 άλλα αρχεία σε έναν άλλο. Εκτός από εικόνες, τα αρχεία περιέχουν βίντεο, λίστες φαρμάκων και το περιεχόμενο των εγγράφων ασθενών. Τα αρχεία δημιουργήθηκαν μετά το ατύχημα του επτά φορές παγκόσμιου πρωταθλητή στο σκι.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, ο Μάρκους είναι ο σχεδιαστής της απόπειρας εκβιασμού που αφορά την οικογένεια Σουμάχερ. Η εταιρεία συμβούλων του έχει πολλά χρέη και δεν ήταν πλέον φερέγγυος, αλλά ήθελε άλλο άτομο να πραγματοποιήσει τον εκβιασμό.

Οι εκβιαστές ζήτησαν από την οικογένεια 15 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων ο Μάρκους πρόσφερε στους εκβιαστές μια μικρή αμοιβή εκατομμυρίων ευρώ.

Όταν συνελήφθησαν οι εκβιαστές, ένας από αυτούς είπε το όνομα του σεκιουριτά. Έτσι η αστυνομία εντόπισε τον Markus F και τον συνέλαβε.

Η Bild αναφέρει ότι ο Μάρκους εργάστηκε ως φύλακας του Σουμάχερ για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Πήρε τα αρχεία μαζί του το πρώτο εξάμηνο του 2021.