Μαξ Φερμστάπεν: Ένα διήμερο που θέλει να ξεχάσει άμεσα πέρασε στην Ουγγαρία ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα 1 μιας και επτά γύρους πριν το τέλος πιχείρησε να περάσει τον Χάμιλτον στα φρένα της πρώτης στροφής, αλλά η προσπάθειά του κατέληξε σε ένα εκτενές μπλοκάρισμα των φρένων και στην επαφή της Red Bull με τη Mercedes, κάτι που έφερε τον πρώτο στην πέμπτη θέση, στην οποία και τερμάτισε.

Μάλιστα ο Ολλανδός ήταν ιδιαίτερα εκνευρισμένος καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, μην κρύβοντας τα νεύρα του για τη στρατηγική που ακολούθησε σήμερα, βρίζοντας διαρκώς στις συνομιλίες του με τον μηχανικό του, Τζιανπιέρο Λαμπιάσε, ενώ στον ίδιο τόνο ήταν και οι δηλώσεις του μετά το τέλος του γκρν πρι, όταν τον ρώτησαν για την κριτική που του ασκήθηκε με τη συμπεριφορά του.

"Μπορούν όλοι να πάνε να γαμ***. Δέχθηκα τόσα πολλά σκ*** στην Αυστρία από όσους έλεγαν ότι κινούμουν στις ζώνες φρεναρίσματος, μπλα, μπλα, μπλα. Τοποθετώ το αυτοκίνητό μου στην αρχική του τροχιά κι έπειτα κινούμαι ευθεία ακολουθώντας την. Σήμερα, στα φρένα, [ο Χάμιλτον] κινούνταν διαρκώς προς τα δεξιά, και για αυτό το λόγο μπλόκαρα [τα φρένα], διότι έκανα την κίνησή μου αλλά είδα το αυτοκίνητο από την εξωτερική να εξακολουθεί να έρχεται προς το μέρος μου. Διαφορετικά, θα είχαμε ήδη συγκρουστεί νωρίτερα. Έπρεπε να σταματήσω το αυτοκίνητο, και για αυτό το λόγο μπλόκαρα τα φρένα”, είπε ο Μαξ Φερστάπεν.