Ο Φέντερ Τσάλοφ είναι ο εκλεκτός του ΠΑΟΚ για την κορυφή της επίθεσης, παίκτης που απασχολεί πολύ καιρό τους Θεσσαλονικείς, αφού θυμίζουμε ότι ο 26χρονος άσος ήταν αποκάλυψη του Ευάγγελου Μίχου στο sportdog από τον Δεκέμβρη του 2023!

Μεταξύ άλλων ο καλός συνάδελφος ανέφερε ότι ο ΠΑΟΚ ετοιμάζεται να κάνει δώρο στον Ραζβάν Λουτσέσκου και δεύτερο Ρώσο ποδοσφαιριστή, επίσης διεθνή, σε καλύτερη όμως ηλικία, με 6πλασία χρηματιστηριακή αξία, που αγωνίζεται μάλιστα στην επίθεση (βασικά είναι σέντερ φορ και δεύτερος επιθετικός που παίζει πάντως και δεξιός εξτρέμ). Μάλιστα κι αυτός προέρχεται από μεγάλη ρωσική ομάδα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), όπως και ο Οζντόεφ από την Ζενίτ.

Πρόκειται για τον 26χρονο Φεντόρ Τσάλοφ, των 11.000.000 ευρώ, του οποίου η μετοχή το 2019 (όταν έγινε και διεθνής) είχε κάνει limit up στα 16.000.000 ευρώ, ένα ολόκληρο καλοκαίρι που στην Αγγλία το όνομά του έπαιζε ως υποψηφίου για τις Τσέλσι, Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Κρίσταλ Πάλας!

"MVP της ΤΣΣΚΑ πέρσι - Καλύτερα ως δεύτερος επιθετικός" - Με 3 εκατ. ευρώ έρχεται Ελλάδα

Ο Τσάλοφ έχει συμβόλαιο έως 31 Δεκεμβρίου του 2024 με τους Μοσχοβίτες, ενώ την περσινή αγωνιστική περίοδο είχε 16 γκολ και 5 ασίστ. Ο Σαββίδης είχε προσπαθήσει να τον φέρει στην Τούμπα από τον Ιούνιο του 2023, πολύ πριν καταλήξουν στον Σαμάτα - Βρισκόταν από την αρχή στις κορυφαίες θέσεις της ασπρόμαυρης short list με σέντερ φορ. Με το ενδιαφέρον να ξαναφουντωνει τώρα, καθώς από τη Θεσσαλονίκη μάθαμε ότι ο Τσάλοφ βρίσκεται κοντά στον Δικέφαλο μετά από ενεργοποίηση του Ιβάν τις τελευταίες ημέρες - Ενεργοποίηση που αφορά επιθετικό αλλά και 6άρι.

Το sportdog απευθύνθηκε στον Λευτέρη Ντανοβασίλη, δημοσιογράφο που γνωρίζει άριστα το ρωσικό ποδόσφαιρο, για να μάθουμε περισσότερα για την περίπτωση του Τσάλοφ.

"Πολύ καλός είναι, θέλει να κάνει καριέρα στο εξωτερικό, ήταν σε φόρμα περσι και MVP τής ΤΣΣΚΑ Μόσχας", ανεφερε αρχικά ο καλός συνάδελφος και στη συνέχεια πρόσθεσε: "Στην κορυφή της ΤΣΣΚΑ έπαιζε άλλος επιθετικός την τελευταια αγωνιστική περίοδο και ο Τσάλοφ παίζει ως δεύτερος επιθετικός. Μάλιστα εκεί αποδίδει καλύτερα".

Πώς μπορεί να έρθει στην Ελλάδα ο Τσάλοφ; Στον ΠΑΟΚ γνωρίζουν ότι υπάρχει ρήτρα 3 εκατ. ευρώ στο συμβόλαιό του, αλλά και ότι η Ζενίτ έχει δείξει έντονο ενδιαφέρον για την απόκτησή του. Μάλιστα, οι Θεσσαλονικείς έχουν μάθει ότι οι Ρώσοι του προσφέρουν πολλά λεφτα για να υπογράψει. Κι εδώ μπαίνει ο Δικέφαλος, που αφενός του δίνει την ευκαιρία να παίξει στην Ευρώπη (είτε στην ΤΣΣΚΑ είτε στη Ζενίτ δεν έχει αυτή την προοπτική) αλλά και μακρόπνοο πλάνο - Λέγεται ότι το συμβόλαιο που του προσφέρουν είναι για 3 χρόνια, με ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 1.3 εκατ.!

Δεν είναι εύκολο να έρθει παίκτης αυτού του επιπέδου στην Ελλάδα και για αυτό ο Δικέφαλος έκανε οικονομική υπέρβαση και ενεργοποίησε τις επαφές του στη Ρωσία!

Ποιος είναι ο Φέντορ Τσάλοφ

Ο Τσαλόφ έκανε το ντεμπούτο του με τη βασική ενδεκάδα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αγώνα για το Κύπελλο Ρωσίας με τη Γιενισέι Κρασνογιάρσκ στις 21 Σεπτεμβρίου 2016, καταφέρνοντας στις 2 Νοεμβρίου να πετύχει τέσσερα γκολ με την ομάδα κάτω των 19 ετών της ΤΣΣΚΑ κόντρα στο Μόναχο.

Μετά από εκείνο το παιχνίδι, κλήθηκε στη βασική ομάδα και έκανε το ντεμπούτο του στη ρωσική Premier League στις 6 Νοεμβρίου 2016 ως καθυστερημένη αλλαγή στο παιχνίδι με την Αμκάρ Περμ.

Ένα χρόνο αργότερα, υπέγραψε νέο συμβόλαιο με την ΤΣΣΚΑ, που τον διατήρησε στον σύλλογο, σκοράροντας τα επόμενα χρόνια αρκετά γκολ, που οδήγησαν σε ανανέωση του συμβολαίου του.

Την 1η Φεβρουαρίου 2022, ο Τσαλόφ εντάχθηκε στην ελβετική ΦΚ Βασιλεία με εξάμηνο δανεισμό μέχρι το τέλος της σεζόν 2021-22 υπό τον προπονητή Πάτρικ Ράχμεν, κάνοντας το ντεμπούτο του στο εγχώριο πρωτάθλημα με τη νέα του ομάδα στον εντός έδρας αγώνα στο Στάδιο Σεντ Γιάκομπ, όπου η Βασιλεία αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 με τη Σιόν.

Ο 26χρονος έχει αγωνιστεί σε συνολικά 318 ματς στην καριέρα του, μετρώντας 116 γκολ και 50 ασίστ και η χρηματιστηριακή του αξία αυτή τη στιγμή στο transfermarkt ανέρχεται στα 11 εκατομμύρια ευρώ.