Μία πολύ σπουδαία επιτυχία κατέγραψε η Εθνική νεανίδων Πόλο, που αναδείχθηκε δευτεραθλήτρια κόσμου.

Παρά την ήττα στον τελικό από την Ισπανία με 11-9, η Ελλάδα μπορεί να είναι περήφανη για τις νεαρές αθλήτριες που την εκπροσώπησαν.

Η αναμέτρηση ήταν εξαιρετικά συναρπαστική και κρίθηκε στις λεπτομέρειες. Παρά το γεγονός ότι η Εθνική μας κατάφερε να ισοφαρίσει σε 6-6 κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Ισπανία βρήκε τον τρόπο να αποκτήσει προβάδισμα και να το διατηρήσει μέχρι το τέλος.

Η Αριάδνη Καραμπέτσου ξεχώρισε με τρία γκολ, ενώ η Κοβάτσεβιτς σημείωσε τρία τέρματα. Ωστόσο, η Ισπανία είχε πιο αποτελεσματική επίθεση, με την Γκρανέρο να πετυχαίνει τέσσερα γκολ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η αρχηγός της εθνικής μας, Αριάδνη Καραμπέτσου, αναδείχθηκε καλύτερη (MVP) παίκτρια του Παγκοσμίου πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε στην πόλη Τσενγκτού της Κίνας.

Η αριστερόχειρας περιφερειακή πραγματοποίησε ένα καταπληκτικό τουρνουά, όπου σημείωσε και 15 τέρματα: τα τέσσερα στον ημιτελικό απέναντι στις ΗΠΑ και τρία στο σημερινό τελικό.

Τα οκτάλεπτα: 2-2, 2-3, 2-4, 3-2.

ΕΛΛΑΔΑ (Ευτυχία Καραγιάννη): Κωνσταντοπούλου, Μαργαρίτη, Κοβάτσεβιτς 3, Φουράκη 1, Δρακωτού 1, Πιοβάν, Μπέτα, Γαλανοπούλου, Κλαψιανού 1, Καραμπέτσου 3, Κυριακοπούλου, Οικονόμου, Κρασσά.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Μαριάν Ντίαζ Λιζαράν): Ρομάν, Μουρίγιο 1, Κάπελ, Τσάμπο 1, Χιρόνες, Γκρανέρο 4, Τορέντε, Μπαριούσο 1, Πιτάρ 3, Μποϊχαντέρα, Μαρτίνεζ 1, Γκονζάλεζ, Ντίαζ.

 - Στον αγώνα για τη τρίτη θέση: ΗΠΑ-Ουγγαρία 13-14, για την 5η θέση: Αυστραλία-Ιταλία 11-10, για την 7η θέση: Ολλανδία-Νέα Ζηλανδία 10-7 με διαιτητή την Μαρία Δασκαλοπούλου.