Οι Γάλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την καθαριότητα του Σηκουάνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και το κίνημα με την ονομασία "Je Chie Dans La Seine Le 23 Juin" ή "Κάνω κακά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου", έχει συσταθεί για να αμφισβητήσει την ασφάλεια του ποταμού καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύεται να κολυμπήσει σε αυτόν.

Καθώς πλησιάζουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν σκοπεύει να κολυμπήσει στον ποταμό Σηκουάνα για να αποδείξει ότι είναι καθαρός και ασφαλής για χρήση.

Πολίτες της Γαλλίας, που φημίζονται για τις εμβληματικές διαμαρτυρίες τους, χρησιμοποιούν τώρα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να συσπειρωθούν πίσω από ένα νέο κίνημα διαμαρτυρίας με το hashtag «Je Chie Dans La Seine Le 23 Juin», που μεταφράζεται σε «Κάνω κακά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου ."

Σύμφωνα με το SBS News, αυτή η αντισυμβατική εκστρατεία στοχεύει να τονίσει τις ανησυχίες για την καθαριότητα του ποταμού, αφού η κολύμβηση στον Σηκουάνα έχει απαγορευτεί από το 1923. Ωστόσο, με το Παρίσι να φιλοξενεί τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024, η κυβέρνηση υποσχέθηκε 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για μια προσπάθεια καθαρισμού που θα επιτρέψει εκδηλώσεις στο ποτάμι.

Επιπλέον, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποσχέθηκε να κολυμπήσει στον ποταμό νωρίτερα φέτος για να αποδείξει την ασφάλειά του.

Μαζί με την έκφραση αμφιβολιών για την ασφάλεια του ποταμού για κολύμπι, οι Παριζιάνοι εκφράζουν επίσης τις ανησυχίες τους για την ασφάλεια σχετικά με τη διοργάνωση ολυμπιακών γεγονότων κατά μήκος του Σηκουάνα και την ικανότητα του συστήματος μεταφορών της πόλης κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.