Η δήμαρχος του Παρισιού, Άννε Χιντάλγκο, ανέβαλε για μετά τον δεύτερο γύρο των βουλευτικών εκλογών στις 7 Ιουλίου το μπάνιο της στον ποταμό Σηκουάνα, με το οποία ήθελε να δείξει ότι το ποτάμι είναι καθαρό για όλους, και για τους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

«Δεν θα είναι στις 23 Ιουνίου. Θα δώσουμε χρόνο στον εαυτό μας να περάσει από τις βουλευτικές εκλογές. Σίγουρα όμως θα υπάρχει κολύμπι πριν από τους Αγώνες», είπε.

Η τελετή έναρξης των Αγώνων, που θα διαρκέσει από τις 26 Ιουλίου έως τις 11 Αυγούστου, θα γίνει στον Σηκουάνα και στο νερό αυτού του ποταμού, για τον καθαρισμό του οποίου έχουν επενδυθεί 1,4 δισ. ευρώ, ώστε να είναι ok στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ωστόσο, εξακολουθεί να υπάρχει αβεβαιότητα για τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων στον Σηκουάνα λόγω της ποιότητας του νερού του.

Οι Παριζιάνοι σχεδιάζουν να κάνουν την ανάγκη τους στον ποταμό Σηκουάνα όταν ο Πρόεδρος Μακρόν δεσμεύεται να κολυμπήσει πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Οι Γάλλοι πολίτες διαμαρτυρήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την καθαριότητα του Σηκουάνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 και το κίνημα με την ονομασία "Je Chie Dans La Seine Le 23 Juin" ή "Κάνω κακά στον Σηκουάνα στις 23 Ιουνίου", έχει συσταθεί για να αμφισβητήσει την ασφάλεια του ποταμού καθώς ο πρόεδρος της Γαλλίας δεσμεύεται να κολυμπήσει σε αυτόν.