Τα νερά του Σηκουάνα ήταν κατάλληλα για κολύμβηση κατά τις 10 από τις τελευταίες 12 ημέρες και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει «καμία ανησυχία » στο Δημοτικό Συμβούλιο του Παρισιού για τη δέσμευση να πραγματοποιηθούν αρκετοί από τους Ολυμπιακούς Αγώνες στον ποταμό της γαλλικής πρωτεύουσας.

«Δεν έχουμε καμία ανησυχία για την πιθανή διεξαγωγή όλων των δοκιμών», δήλωσε ο Πιερ Ραμπαντάν , Αθλητικός Σύμβουλος του Δημοτικού Συμβουλίου του Παρισιού.

Τα νερά του Σηκουάνα είναι μια από τις κύριες προκλήσεις του οργανισμού Παρίσι 2024, ο οποίος ανέλαβε μια σημαντική δέσμευση στον ποταμό στο πλαίσιο της στρατηγικής του για διαφορετικά εμβληματικά μέρη στην πόλη για να φιλοξενήσει εκδηλώσεις Αγώνων.

Εκεί θα διεξαχθεί η κολύμβηση τριάθλου , στις 30 Ιουλίου για τους άνδρες, στις 31 Ιουλίου για τις γυναίκες και στις 5 Αυγούστου για τη μικτή σκυταλοδρομία.

Θα φιλοξενήσει επίσης τον μαραθώνιο ανοιχτής θάλασσας στις 8 Αυγούστου για τις γυναίκες και στις 9 Αυγούστου για τους άνδρες.

Αυτά τα έργα, που περιλαμβάνουν την κατασκευή γιγάντων δεξαμενών, στοχεύουν πάνω απ' όλα να εμποδίσουν τα λύματα να εισέλθουν στο ποτάμι και να το μολύνουν, χωρίς να περνούν από τους σταθμούς επεξεργασίας σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων.