Ο ίδιος ο Ναδάλ, στα Ισπανικά, αναφέρθηκε στη συνέντευξη Τύπου ότι θα περιμένει να θεραπευτεί πλήρως για να επιστρέψει στις προπονήσεις και οι πληροφορίες της έγκυρης Λονδρέζικης εφημερίδας, αναφέρουν ότι ίσως χρειαστούν έξι εβδομάδες για την αποκατάσταση του προβλήματος στο αριστερό πόδι, γεγονός που σημαίνει ότι θα χάσει τα δύο πολύ σημαντικά τουρνουά προετοιμασίας ενόψει του τελευταίου Grand Slam της σεζόν (30/08), στον Καναδά (08/08) και στο Σινσινάτι (14/08).

Ο 25χρονος Ισπανός, είχε τραυματιστεί στον αγώνα του 4ου γύρου στο Wimbledon κόντρα στον Χουάν Μάρτιν Ντελ Πότρο και μετά τη νίκη επί του Αργεντινού είχε αποκαλύψει ότι φοβήθηκε ακόμα και πως θα χρειαστεί να εγκαταλείψει το ματς. Τελικά, στη συνέχεια του Championships, ο Ναδάλ αγωνίστηκε με αναισθητικό στην περιοχή για να περιορίσει τον πόνο.

Χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί επίσημα απ'την πλευρά του Ισπανού, ούτε το είδος του τραυματισμού ούτε και η διάρκεια αποκατάστασης, οι φίλοι του Ναδάλ θα περιμένουν με αγωνία να δουν σε τι κατάσταση είναι το Νο2 της ATP κι αν θα καταφέρει να δώσει το παρών στα Αμερικάνικα Masters.

Όπως είναι γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, ο Ράφα δεν θα πάρει μέρος στους αγώνες του Davis Cup το ερχόμενο Σαββατοκύριακο κόντρα στην Αμερική στο Τέξας.

Πηγή: tennis24.gr