Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του 21χρονου Γάλλου, Ούγκο Γκαστόν (Νο.68) με 6-3, 7-6(4) σε 89 λεπτά και πέρασε στον τρίτο του φετινό προημιτελικό.

Ο Ούγκο Γκαστόν δεν μπορούσε να αποτελέσει σοβαρό εμπόδιο, με το Νο4 του κόσμου να προκρίνεται με 2-0 σετ (6-3, 7-6 σε 1 ώρα και 29 λεπτά) και να περιμένει τον Ρόμαν Σαφιούλιν στα προημιτελικά.

Ο Στέφανος σέρβιρε εκπληκτικά, ειδικά στο πρώτο σετ όπου είχε 8 άσους (13 συνολικά στο ματς) και 81% κερδισμένους πόντους στο πρώτο σερβίς (88% σε όλο το ματς με το εκπληκτικό 38/43). Κράτησε το σερβίς του στο δεύτερο και παίρνοντας δύο κρίσιμους πόντους στο tie break πήρε θέση στους «8» της διοργάνωσης.

Κυρίαρχος με το... καλημέρα ο Τσιτσιπάς

Με δύο άσους άρχισε το ματς ο Τσιτσιπάς που έκανε χωρίς προβλήματα το 1-0. Το break ήρθε νωρίς για τον Στέφανο από ένα οριακό φόρχαντ που μετέτρεψε την άμυνα του Γκαστόν σε λάθος. Αμέσως με συνοπτικές διαδικασίες το Νο4 του κόσμου έκανε το 3-0 έχοντας άλλους 3 άσους και ένα σμας στο σερβίς του!

Ο Γάλλος χρειάστηκε να σώσει νέο break point του Στέφανου για να πάρει το πρώτο του game στο ματς. Ο Τσιτσιπάς με ένα ακόμη εύκολο service game έκανε το 4-1 κλείνοντάς το με έναν ακόμη άσο.

Με love service game o Γκαστόν μείωσε 4-2 και άρχισε να παίζει στο μπάκχαντ του Τσιτσιπά. Δικαιώθηκε αμέσως καθώς δύο λάθη του Στέφανου με αυτό το χτύπημα, έφεραν break για τον Γάλλο που μείωσε σε 4-3, αλλά ο Στέφανος πήρε πίσω το break και σέρβιρε για το σετ. Και το έκλεισε πολύ άνετα με τρία εξαιρετικά σερβίς.

Στο tie break η πρόκριση για τον Τσιτσιπά

Ο Γάλλος ξεκίνησε κερδίζοντας άνετα το πρώτο game στο σερβίς του. Με love service game o Τσιτσιπάς έκανε το 1-1, αλλά ο αντίπαλός του με έναν winner έκανε το υπέρ του 2-1.

Ο Στέφανος ισοφάρισε εύκολα, αλλά ο Γκαστόν αφού έσωσε break point (χάρη σε δύο εύκολα λάθη του Τσιτσιπά) έκανε το 3-2.

Με φόρχαντ winner o Τσιτσιπάς έκανε το 3-3. Ο Γάλλος όμως με δύο λόμπες και έναν άσο έκανε love service game και διατήρησε το προβάδισμα με 4-3. Με δύο winner o Ελληνας άσος ισοφάρισε 4-4, αλλά το Νο68 του κόσμου κράτησε άνετα το σερβίς του για να φτάσει στο 5-4.

Ενα love service game έφερε το 5-5 για τον Τσιτσιπά, αλλά με περιπετειώδη τρόπο ο Γκαστόν έφτασε στο 6-5. Με καλό σερβίς του Στέφανου, το σετ πήγε σε tie break.

Στο 2-2 ο Τσιτσιπάς έκανε το μίνι μπρέικ και έφτασε στο υπέρ του 5-2. Ο Γκαστόν μείωσε 5-4, αλλά με δύο τρομερά σερβίς ο Στέφανος πήρε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

ΠΗΓΗ: gazzetta.gr