ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Με τη νίκη αυτή η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε τις επτά σερί νίκες στο πρωτάθλημα παρουσιάζοντας μία πολύ καλή εικόνα. Ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 28 βαθμούς, είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος με τον μέχρι πρότινος πρωτοπόρο Παναθηναϊκό (27β.) να έχει ματς λιγότερο, αυτό κόντρα στον Φοίνικα Σύρου. Οι δύο ομάδες της κορυφής μάλιστα θα λύσουν τις διαφορές τους στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής στο κλειστό του Αγίου Θωμά.

Ο Ολυμπιακός μετά την εντός έδρας ήττα του από την ομάδα της Σύρου την προηγούμενη αγωνιστική υπέστη ακόμη μία απώλεια. Οι Πειραιώτες, παρά την αλλαγή προπονητή εξακολουθούν να έχουν προβλήματα και παραμένουν στους 24 βαθμούς. Για την ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι δεν αγωνίστηκε ο Μιγιαήλοβιτς ενώ ντεμπούτο έκανε ο Ρενέ Τεπάν.

Ο ΠΑΟΚ είχε σε ένα ακόμη ματς κορυφαίους του Ούντρις, Κουμεντάκη, Κουκλίνσκι με τον Έλληνα ακραίο να κάνει μεγάλη ζημιά με τα σερβίς του στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Το σερβίς του Ουόλς (έκανε ένα ακόμη σπουδαίο παιχνίδι) έκανε τη διαφορά για τον «δικέφαλο» στο τρίτο σετ. 

Ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τον Ουόλς στην πάσα, τον Ούντρις στη διαγώνιο, τους Κουμεντάκη - Κουκλίνσκι στα άκρα, τους Μπράουν - Πετρέα στο κέντρο και λίμπερο τον Κοκκινάκη. Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τον Στιβαχτή στην πάσα, τον Τεπάν στη διαγώνιο τους Πέριτς - Δαλακούρα στα άκρα, τους Παγένκ - Ζουπάνη στο κέντρο και λίμπερο τον Ζήση.

Η ομάδα του Αλμπέρτο Τζουλιάνι μπήκε καλύτερα στο ματς και με άσο του Πέριτς έφτασε στο 4-8 και το 7-11 με επίθεση του Δαλακούρα. Με μπλοκ του Μπράουν ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 10-12 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να μειώνει στην ελάχιστη διαφορά (12-13) μετά από λάθος του Τεπάν.

Με νέο μπλοκ αυτή τη φορά από τον Ούντρις και επίθεση του Κουμεντάκη ο ΠΑΟΚ προσπέρασε με 16-15 και 18-16 με νέα επίθεση του Λευκορώσου. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 20-17 με τον Ολυμπιακό να προσπερνά με 20-21 με τον Ζουπάνη στη γραμμή του σερβίς. Η ομάδα του Πειραιά προσπέρασε με δύο πόντους (21-23) με το φινάλε του σετ να γίνεται γκραν γκινιόλ.

Μία χαμένη επίθεση του Ολυμπιακού έφερε τον ΠΑΟΚ πρώτο σε ευκαιρία να κλείνει το σετ αλλά ο Πέριτς με επιθεση και άσο έφερε την ομάδα του Πειραιά στο σετ μπολ. Οι δύο ομάδες έχασαν διαδοχικά σετ μπολ. Στο 30-29 ο Τεπάν επιτέθηκε με τον διαιτητή Παπαδογούλα να δείχνει αρχικά άουτ. 

Το βίντεο τσεκ που ζήτησε ο Ολυμπιακός άλλαξε την απόφαση αφού υπήρξε επαφή στο μπλοκ και έφερε νέα παράταση στο σετ. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν και πάλι με τον Πέριτς στο 30-31 και την ευκαιρία να κλείσουν το σετ αλλά το χαμένο σερβίς της ομάδας του Αλμπέρτο Τζουλιάνι έφερε νέα συνέχεια στον... μαραθώνιο. Με άστοχη επίθεση του Πέριτς ο ΠΑΟΚ έφτασε σε νέο σετ μπολ για το 32-31 και έκανε το 1-0 με τον Κουκλίνσκι σε μία φάση που η μπάλα δεν έπεφτε κάτω. 

Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίαρχος στο δεύτερο σετ. Με άσο του Τεπάν η ομάδα του Πειραιά έφτασε στο 8-10 και το 10-13 με μπλοκ άουτ του Εσθονού διαγώνιου.  Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 15-15 με μπλοκ του Κουκλίνσκι. Από εκεί το σημείο όμως η ομάδα του Πειραιά πάτησε γκάζι. Με τον Ζουπάνη στη γραμμή του σερβίς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν στο 15-20 με μπλοκ του Τεπάν με τη διαφορά να φτάνει στους επτά πόντους (16-23) με δύο σερί άσους του νεοαποκτηθέντα παίκτη του Ολυμπιακού. Οι Πειραιώτες δε δυσκολεύθηκαν να κλείσουν το σετ με τον Δαλακούρα. 

Η εικόνα αντιστράφηκε στο τρίτο σετ. Με ισχυρό μπλοκ και πιέζοντας από την γραμμή του σερβίς ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει με το ξεκίνημα ισχυρό προβάδισμα. Με τον Ουόλς στην γραμμή των 9 μέτρων η ομάδα της Θεσσαλονίκης έφτασε στο 15-6 με τον Ολυμπιακό να μην έχει απάντηση. Οι γηπεδούχοι με τον Ούντρις έφτασαν οι 23-13 κατακτώντας με μεγάλη άνεση του σετ. 

Με τον Κουμεντάκη στην γραμμή του σερβίς ο ΠΑΟΚ πήρε ισχυρό προβάδισμα από το ξεκίνημα του τέταρτου σετ. Με επίθεση του Ούντρις η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη προσπέρασε για το 6-1 με τους Πειραιώτες να μειώνουν σε 8-5 με πρώτο χρόνο του Παγένκ.

Με μπλοκ άουτ του Κουμεντάκη η ομάδα του Γιάννη Καλμαζίδη έφτασε στο 13-8 με τον Ολυμπιακό να μειώνει διαρκώς μέσα στο σετ κυρίως με τον Πέριτς. Οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 20-15 με τον Ούντρις με τον Ολυμπιακό να μειώνει σε 20-17 μετά από λάθος επίθεση του Κουκλίνσκι. Με μπλοκ του Μπράουν η ομάδα του Καλμαζίδη έφτασε στο 23-19 και κατέκτησε το σετ και το τρίποντο.

Τα σετ 3-1 (33-31, 18-25, 25-14, 25-20)

Πηγή: sdna.gr