Το Επαρχιακό Δικαστήριο της Μαδρίτης δικάζει τον πρώην πρόεδρο της Club Voleibol Madrid, τον Ντάνιελ Β. για ένα αδίκημα σεξουαλικής επίθεσης και δύο εγκλήματα σεξουαλικής κακοποίησης για τα οποία η Εισαγγελία ζητά  32 χρόνια φυλάκιση. Κάποια γεγονότα που έγιναν όσο ήταν πρόεδρος και προπονητής του συλλόγου, καθώς και ιδρυτής του.

Το Δικαστήριο οδήγησε τον προπονητή σε δίκη για δύο γεγονότα που συνέβησαν σε δύο εντελώς διαφορετικές χρονικές στιγμές. Η πρώτη από αυτές έγινε τον Ιούλιο του 2019 μετά από αγώνα. Ο πρώην πρόεδρος της ομάδας Μαδρίτης προσφέρθηκε να πάρει μια από τις παίκτριες στο σπίτι με το αυτοκίνητο, τότε ήταν μόλις 15 ετών.

Σύμφωνα με την εξιστόρηση των γεγονότων, ο κατηγορούμενος, με «λίμπιντικη διάθεση» και έχοντας επίγνωση των συναισθημάτων που του έτρεφε η νεαρή, πήγε σε ένα πάρκινγκ στην περιοχή Μονκλόα όπου η πρώτη κακοποίηση για την οποία κατηγορήθηκε.

Μετά από εκτενή συνομιλία, ο κατηγορούμενος πρότεινε στη νεαρή ότι το φόρεμα που φορούσε την έκανε να φαίνεται γριά. Χωρίς να περιμένει άλλο, πρότεινε ένα παιχνίδι: «Θα ρυθμίσω το χρονόμετρο για ένα λεπτό και ό,τι θα συμβεί σε αυτό το λεπτό θα ξεχαστεί», ισχυρίζεται ότι είπε αυτολεξεί.

Λίγες λέξεις που ήταν η αρχή πολλών φιλιών πριν την επόμενη πρόταση να μετακινηθεί στα πίσω καθίσματα του οχήματος, όπου την ξάπλωσε και μετά ξάπλωσε από πάνω της. Στην επιστολή αναφέρεται ότι η ανήλικη ένιωθε «πολύ άβολα, με φόβο, πίεση και ντροπή».  Αν και αυτή ήταν μόνο η πρώτη από τις καταχρήσεις για τις οποίες θα δικαστεί.

Κατέληξε να βάλει τα δάχτυλά του στον κόλπο της

Την επόμενη σεζόν συνέβη η δεύτερη κακοποίηση, η οποία κατέληξε ακόμη και σε σεξουαλική επίθεση. Ήταν τον Σεπτέμβριο του 2020 όταν, στην αρχή της σεζόν, προσπάθησε να το επαναλάβει με άλλη αθλήτρια. Το κορίτσι ήταν σε άσχημη συναισθηματική κατάσταση και είχε διατροφικές διαταραχές που σχετίζονται με βουλιμία . Ο κατηγορούμενος εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση λέγοντάς της ότι θα είναι ο προπονητής της και ότι θα ενεργεί ως αρχηγός της ομάδας.

Μια σχέση που έγινε πιο στενή όταν στις 3 Οκτωβρίου 2020, την κάλεσε να πιουν ένα ποτό και κατέληξαν να βρεθούν στο πάτωμα του κλαμπ. Ήταν σε εκείνο το μέρος όταν ήθελε να τη φιλήσει, λαμβάνοντας την άρνησή της αφού του είπε ότι δεν ένιωθε άνετα. Αν και αυτό δεν ήταν αρκετό για να σταματήσει ο κατηγορούμενος την προσπάθειά του, αφού εκείνη την ημέρα κατέληξε να βάλει τα δάχτυλά του στον κόλπο της χωρίς τη συγκατάθεσή της. Μετά από αυτά τα γεγονότα, η κοπέλα τον ενημέρωσε σε δύο διαφορετικές μέρες ότι δεν ήθελε να έχει σχέσεις μαζί του. Ήταν στις 6 και 7 Οκτωβρίου, ήταν η τελευταία μέρα που είχαν πλήρεις σεξουαλικές σχέσεις .

Τα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται έγιναν γνωστά το 2022. Ο πρώην πρόεδρος συνελήφθη και διώχθηκε για φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση και επίθεση. Πλέον, η Εισαγγελία απαιτεί 32 χρόνια φυλάκιση για τα γεγονότα που καταγγέλλονται.