Το να δει κανείς το όνομα του Ντιόγκο στη συγκεκριμένη λίστα και όχι εκείνο του Τάτου -μην ξεχνάμε πως φέτος ήρθε για να μείνει όπως έλεγαν από τον Ολυμπιακό- και του εξελίξιμου Βλαχοδήμου, γεννάει αμέσως ερωτηματικά.

Και οι συζητήσεις που έγιναν σε Ρέντη και πλατεία Αλεξάνδρας για το θέμα, ήταν πολλές. Μήπως, όμως, η λογική του Ζαρντίμ είναι πιο απλή και συμβαδίζει με τα οικονομικά μεγέθη του συλλόγου; Γιατί μην ξεχνάμε πως ο Ολυμπιακός είναι μία ακόμα ...ανώνυμη εταιρεία, όπως και ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ κ.λπ. και πρέπει να λειτουργεί και με αυτόν τον τρόπο.

Το συμβόλαιο του Ντιόγκο είναι πολύ μεγάλο για να βρίσκεται εκτός λίστας στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Να κάνουμε εδώ μία επιβεβλημένη συμπλήρωση: από την στιγμή που ο Ντιόγκο δεν βρήκε ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του, ήταν δεδομένο πως θα βρισκόταν στα σχέδια του προπονητή του. Ο Ζαρντίμ, μάλιστα, τον υπολογίζει για τη θέση πίσω από τον σέντερ φορ, αφού μέσα στην περιοχή ...δεν το "έχει".

Μην αποκλείσετε το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε παιχνίδι ομίλου Τσάμπιονς Λιγκ ο Ντιόγκο, δηλαδή, σε μία θέση που περισσότερο χρειάζεται τρέξιμο, πνευμόνια και καλό "σπάσιμο" της μπάλας, προκειμένου να τον δει καμία ομάδα. Ο Φουστέρ, δηλαδή, που καλύπτει την ίδια θέση, είναι καλύτερος τεχνίτης από τον Βραζιλιάνο; Και τον Γενάρη ποιος ξέρει τι γίνεται, ίσως βρεθεί ομάδα να τον πάρει δανεικό και να καλύψει το μισό συμβόλαιό του...

Το θέμα με τον Τάτο και τον Βλαχοδήμο είναι διαφορετικό, αλλά ίσως δείχνει την πρόθεση του Ζαρντίμ να τους αξιοποιήσει στο ελληνικό πρωτάθλημα. Γιατί για επίπεδο Τσάμπιονς Λιγκ η αλήθεια είναι πως δύσκολα θα έλεγε κάποιος ότι είναι έτοιμοι να συμμετάσχουν. Με τον Ιμπαγάσα στα 36 και τον Μασάντο να μην είναι βιονικός για να μπορεί να παίζει Κυριακή-Τετάρτη για καιρό, Τάτος και Βλαχοδήμος μπορούν να δώσουν πολλές λύσεις σαν βασικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα. Σε πολλά ματς.

Σε ένα ρόστερ 30 ποδοσφαιριστών, άλλωστε, κάποιοι θα μείνουν και παραπονεμένοι. Κι αυτοί είναι, συνήθως, αυτοί που δεν μιλάνε πολύ και έχουν "μικρά" συμβόλαια...