Ο Πορτογάλος, στη σύντομη θητεία του στον Ολυμπιακό πρόλαβε να κοουτσάρει την ομάδα σε 26 παιχνίδια. Τα 17 για το πρωτάθλημα με εξαιρετική στατιστική, καθώς το κοντέρ έγραψε 14 νίκες, μόλις τρεις ισοπαλίες (όλες εκτός έδρας και απέναντι σε βαριές φανέλες, όπως ο Άρης, ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός) και γκολ 39-10.

Στο Κύπελλο ο Ζαρντίμ έδωσε ως τώρα τρία ματς. Μία πρόκριση, δύο εντός έδρας νίκες με 2-0 επί Παναχαϊκής, Καβάλας και μια εκτός έδρας, επεισοδιακή νίκη στα χαρτιά (3-0) με την πρώτη ήταν ο απολογισμός. Τέρματα 7-0, έστω κι αν τα τρία ο Ολυμπιακός δεν τα έβαλε ποτέ.

Όσον αφορά στο Champions League, η πορεία επίσης δεν ήταν κακή. Παρά το αρνητικό ξεκίνημα και τις δύο ήττες από Σάλκε και Άρσεναλ, ο Ολυμπιακός έπαιξε μπαλίτσα μετά και με τρεις νίκες (δύο επί της Μονπελιέ και μία επί της Άρσεναλ) μάζεψε εννιά βαθμούς (9-9 και τα γκολ), εξασφαλίζοντας το εισιτήριο για το Europa League.

Συνολικά, δηλαδή, ο Ζαρντίμ είχε 20 νίκες, τρεις ισοπαλίες και τρεις ήττες σε 26 ματς με γκολ 55-19! Πιθανότατα σε άλλη χώρα, αντί να φεύγει κακήν κακώς στα μέσα της σεζόν, θα έσπευδαν να του επεκτείνουν το συμβόλαιο. Λένε, όμως, την αλήθεια οι αριθμοί; Τόσο λίγα καταλαβαίνει από απλά μαθηματικά ο πρόεδρος του Ολυμπιακού; Όχι! Σε καμία περίπτωση...

Ο Ζαρντίμ έφυγε γιατί όλο αυτό το διάστημα στον Ολυμπιακό μάζευαν ράμματα για του γούνα του. Από την αρχή, όταν αντικατέστησε τον επιτυχημένος και αγαπητός Βαλβέρδε, ήταν δεδομένο πως τον είχαν δει με αμφιβολίες. Υπήρχε μια προκατάληψη στο πρόσωπό του. Μια προκατάληψη που ενίσχυσε και ο ίδιος με τα δείγματα γραφής που ...δεν έδινε.

Κακά τα ψέματα, παρά τις νίκες, ο Ολυμπιακός έπαιξε μπάλα της προκοπής σε ελάχιστα παιχνίδια. Και χρεώθηκε αρκετές εμμονές, τόσο σε συστήματα όσο και σε πρόσωπα, όπως και κάποιες ...αλχημείες που δεν έφερναν τα επιθυμητά αποτελέσματα σε επίπεδο απόδοσης. Το γεγονός ότι δεν έβαζε μαζί τους γκολτζήδες Μήτρογλου, Τζιμπούρ, σίγουρα ενοχλούσε. Επίσης, οι διαρκείς "βόλτες" που έκανε στον συμπατριώτη του Μασάντο μέσα στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου κάπου να τον χωρέσει, παρά τις μέτριες εμφανίσεις του. Η ελάχιστη έως καθόλου αξιοποίηση των Ελλήνων, ταλαντούχων παικτών που διαθέτει στο ρόστερ του ο Ολυμπιακός (Φετφατζίδης, Βλαχοδήμος, Τάτος κ.ά.), ήταν ακόμα ένας λόγος που "φόρτωνε" τον Μαρινάκη, ο οποίος στοχεύει -το έχει πει και δημοσίως άλλωστε- στον εξελληνισμό της ενδεκάδας των ερυθρολεύκων.

Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά, ο Ολυμπιακός, παρότι κέρδιζε, δεν ικανοποιούσε με την απόδοσή του και το θέαμα που πρόσφερε, ούτε τον πιο φανατικό οπαδό του, ούτε φυσικά τον πρόεδρό του. Ο οποίος βδομάδα με βδομάδα, ακούγοντας τις αποδοκιμασίες προς τον Ζαρντίμ, έβλεπε παράλληλα το "Καραϊσκάκη" να αδειάζει, παρ΄ όλες τις προσπάθειες που γίνονταν από το τμήμα μάρκετινγκ της ΠΑΕ. Ο κόσμος ήταν απογοητευμένος από τον Ολυμπιακό του Ζαρντίμ και το έδειχνε ξεκάθαρα, είτε δια της απουσίας του είτε δια των αποδοκιμασιών.

Ε, αυτό το μήνυμα δεν γινόταν να το αγνοήσει ο Μαρινάκης, ο οποίος πρώτα απ΄ όλα είναι Ολυμπιακός και λειτουργεί με το συναίσθημα. Δεν μπορούσε να απογοητεύει τον κόσμο της ομάδας επιμένοντας στην επιλογή του Ζαρντίμ. Και σούταρε τον Πορτογάλο μπας και αλλάξει το κλίμα. Αν θα το πετύχει και με ποιον τρόπο, θα το δείξει ο χρόνος...