Εκείνο πάντως που μου αρέσει είναι ότι ο άνθρωπος έχει το θάρρος της γνώμης του και τοποθετείται σε θέματα τα οποία, άλλοι συνάδελφοί του, νομίζουν ότι θα παρεξηγηθούν αν τυχόν εκφράσουν την απόψή τους.
Ένα τέτοιο θέμα είναι το θέμα του προπονητή στον ΠΑΟΚ. Βρισκόμαστε σε απόσταση τριών περίπου εβδομάδων μέχρι την πρεμιέρα της προετοιμασίας και προπονητής δεν υπάρχει. Υπάρχει, όπως υποστηρίζουν οι προύχοντες του ΠΑΟΚ, σχεδιασμός και στρατηγική. Κουραφέξαλα.
Συνελλήφθησαν αδιάβαστοι και επιμένουν… μετεξεταστέοι. Ο Θεός θα βάλει ένα χεράκι κι αν ο Σαββίδης τους βάλει πάλι τις φωνές κι αν δεν φέρει τελικά κάποιον Ρώσο, που θα τον έχει περισσότερο του χεριού του, θα τελειώσει το θέμα μέσα στις επόμενες μέρες.
Ο συμπαθής Κώστας Κατσουράνης, ο MVP του φετινού ΠΑΟΚ, σύμφωνα με την προσωπική μου εκτίμηση, καθότι άλλαξε την εικόνα της ομάδας και τη βοήθησε καθοριστικά για να φτάσει σε έναν από τους τρεις στόχους της, προτιμά ξένο τεχνικό.
Λέει ότι αντέχουν στην πίεση.
Για την ανθεκτικότητά τους ενδεχομένως να βρούμε μια βάση. Να δεχθούμε ότι δεν έχει φθαρεί στα ελληνικά γήπεδα και θα αργήσει η μέρα που θα κρεμάνε πανό με το όνομά του κι όχι με κολακευτικά συνθήματα…
Ωστόσο, το ζητούμενο είναι η αποτελεσματικότητά του. Ένα ακόμη ζητούμενο είναι η ανοχή του. Αν δηλαδή θα αντέξει στις ιδιοτροπίες του Ιβάν του… μπουκαδόρου (… στα αποδυτήρια). Αυτό δεν το σκέφτηκε ο Κώστας.
Εκτός κι αν είχε στο μυαλό του τον Σάντος. Σε αυτό τον τομέα, ο Πορτογάλος δε σηκώνει πολλά. Ετσι νομίζω. Μπορεί να είναι ο χειρότερος προπονητής που έχω αντικρίσει, αλλά, σε θέματα ηθικής τάξης, είναι σχολαστικός. Γνωρίζει πως θα διαχειριστεί και τις κρίσεις και την περίοδο «ανακωχής».
«… καλύτερα είναι ένας ξένος, υπάρχει πίεση και καλύτερα να είναι κάποιος που να μην ξέρει την ελληνική πραγματικότητα», είπε λοιπόν ο Κατσουράνης, ποντάροντας ότι η «ελληνική πραγματικότητα» θα τον καταβροχθίσει με… καθυστέρηση και στο μεταξύ θα έχει χρόνο να δείξει ποιος είναι.
Να κάνω μια ερώτηση: Πόσο χρόνο χρειάζεται ένας προπονητής για να δείξει τι αξίζει;
Είναι κάτι που καθορίζουν τα αποτελέσματα.
Ο δεύτερος «στίχος» του Κατσουράνη αναφέρεται στο σχεδιασμό των ομάδων. «Δεν αγοράζονται, αλλά, δημιουργούνται οι ομάδες», είπε βαθυστόχαστα, ξεχνώντας ότι κι ο ίδιος είναι «αγορασμένος» σε ένα ΠΑΟΚ που… δημιουργείται.
Επίσης του ξέφυγε η επιστροφή του 36χρονου Γκαρσία. Να λοιπόν κι άλλη μια αφορμή για δημιουργία σε βάθος χρόνου. Κι αν κοιτάξει και τη δική του ταυτότητα, θα διαπιστώσει ότι δεν είναι έφηβος. Μπορεί να αγωνιστεί και ένα και δύο χρόνια. Και παραπάνω.
Εντάξει. Η επιστροφή του Γκαρσία έγινε για ηθικούς λόγους. Μόνο που δεν ξέρω τι θα γίνει όταν θα λέει ότι ο επόμενος… Δώνης δεν του συμπεριφέρεται σωστά, γιατί δεν τον ξεκινά στην ενδεκάδα. Αυτό είναι θέμα από τα προσεχώς.
Σχετικά με τη «δημιουργία» στον ΠΑΟΚ, να μην τα ξαναλέμε. Ρίξτε μια ματιά σε μεταγραφές από το εξωτερικό: Απαγορεύεται επιλογή κάτω των 33 ετών.
Υ.Γ. Το να ψηφίζεται ως καλύτερος παίκτης ο Λίνο, (της περιόδου), καταδεικνύει τα χαμηλά επίπεδα ποιότητας στα οποία κυμάνθηκε ο φετινός ΠΑΟΚ. Ενας ποδοσφαιριστής που θα κλείσει του χρόνου την καριέρα του, καθοδηγεί τον ΠΑΟΚ.
Κάτι δεν πηγαίνει καλά…
Πηγή: sport-fm.gr