Αναλυτικά:
«Μπορεί η οικονομική μοίρα να καταδίκασε σε εξορία την Ένωση από τις επαγγελματικές κατηγορίες, ωστόσο οι Κιτρινόμαυροι προχωρούν σε καινοτόμες κινήσεις στο πλαίσιο του γενικότερου restart σε διοικητικό - αγωνιστικό επίπεδο και της άμεσης επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Μέχρι και για την απόκτηση on line συστήματος παρακολούθησης των παικτών σχετικά με την απόδοση, την αγωνιστικότητα και την φυσική τους κατάσταση κατά τη διάρκεια της προπόνησης κινείται ο τεχνικός διευθυντής Νίκος Λυμπερόπουλος με τις ευλογίες φυσικά του Τίγρη.
Ένα σύστημα παρακολούθησης, κάτι σαν το «VIS TRACK» που εγκατέστησε ο ΠΑΟΚ σε Τούμπα και Μεσημβρία πριν από μερικούς μήνες, το οποίο κάνει φύλλο και φτερό τις επιδόσεις των παικτών. Στην προκειμένη περίπτωση το υπερσύγχρονο σύστημα μέτρησης και ανάλυσης προέρχεται και επεξεργάζεται από το πανεπιστήμιο του Λούβεν.
Παρεμπιπτόντως, το Λούβεν είναι μια πόλη σε απόσταση πενήντα χιλιομέτρων από τις Βρυξέλλες. Το 1850 η καθολική εκκλησία του Βελγίου ίδρυσε πανεπιστήμιο, το οποίο στο πέρασμα των δεκαετιών αναδείχθηκε σε ένα από τα αυστυρότερα και ανώτερα-καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης.
Το εν λόγω σύστημα συμβάλει στον προκαταρτικό αθλητιατρικό και εργομετρικό έλεγχο και συγχρόνως τη βελτιστοποίηση της αγωνιστικής επίδοσης των αθλητών. Μέσω ενός ειδικού λογισμικού παρέχεται η δυνατότητα on line σύνδεσης με το πανεπιστήμιο του Λούβεν και μέσα σε τρία λεπτά από το τέλος της προπόνησης λαμβάνονται από το σύστημα όλα τα περιμετρικά αποτελέσματα και οι ατομικές αναλύσεις των παικτών.
Πόσο τρέχουν οι ποδοσφαιριστές, σε ποια ένταση τρέχουν, πόσα σπριντ κάνουν, ποια είναι η μέγιστη ταχύτητά τους, πόσες θερμίδες καταναλώθηκαν και άλλα ενδιαφέροντα ατομικά στοιχεία. Το ίδιο σύστημα χρησιμοποιούν πολλοί μεγάλοι σύλλογοι εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων, ακόμη και η Εθνική Βραζιλίας. Οσονούπω και στην ΑΕΚ!»
Πηγή: aek365.com