"Στόχος μας είναι να δώσουμε στο ποδόσφαιρο την αίγλη που είχε παλιά. Να δούμε και πάλι γεμάτες της κερκίδες με οικογένειες και παιδιά. Αυτό είναι στόχος και βούληση τόσο του κ. Παναγιωτόπουλου όσο και του ίδιου του Πρωθυπουργού. Μπορεί να μην έκανα πρωταθλητισμό σε κάποιο άθλημα, έχω όμως γνώση του αντικειμένου, καθώς ήμουν για τρία χρόνια στην επιτροπή αθλητισμού. Πρέπει πλέον να αντιμετωπίσουμε τον αθλητισμό από την οπτική του μάνατζερ. Η βούλησή μας και το αποδεικνύουμε, είναι να λύνουμε τα προβλήματα και να μην τα βάζουμε κάτω από το χαλί, δίνοντας ρεαλιστικές λύσεις αντιμετώπισης τους», είπε στον SentraFM
Για το ότι τα οικονομικά μέσα που έχει πλέον στην διάθεσή της η Πολιτεία είναι περιορισμένα; «Πραγματικά, παλαιότερα ήταν λαχείο και ευλογία να βρίσκεται σε αυτήν την καρέκλα. Όχι ότι και τότε δεν υπήρχαν προβλήματα. Υπήρχαν όμως διαθέσιμοι πόροι και μέσα. Τώρα οι πόροι αυτοί είναι ελάχιστοι. Στόχος μας είναι να εστιάσουμε στην ανάπτυξη του αθλητισμού μέσω της στήριξής του αθλητή. Ατή είναι η πολιτική μας».
Και ο κ. Ανδριανός πρόσθεσε: «Ο αθλητισμός μας δίνει διέξοδο σαν ανθρώπους και μας δείχνει τον δρόμο. Στην αγωνιστικότητα, την επιμονή, την άμιλλα και την διαρκή υπέρβαση των ορίων που βάζουμε στον εαυτό μας ώστε να είμαστε δυνατοί ως κοινωνία. Σε αυτή την κρίση που βιώνουμε οι επιπτώσεις είναι σε όλη την κοινωνία. Τον συνταξιούχο, τον μισθωτό, τον άνεργο. Πλήττονται και όταν δεν έχεις χρήμα δεν μπορείς να κάνεις το όραμά σου πραγματικότητα. Αν όμως κάνει σωστή διαχείριση και σωστές θεσμικές παρεμβάσεις, τότε μπορείς να τα καταφέρεις. Εχω πει και στις ομοσπονδίες ότι δεν θα υπάρχουν πια οι παχιές αγελάδες και τα χρήματα που παίρνουν είναι από το υστέρημα και το αίμα του ελληνικού λαού. Πρέπει λοιπόν να τα διαχειρίζονται σωστά και να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια όπως ζήτησε και ο Πρωθυπουργός. Θέλουμε τα χρήματα να πηγαίνουν στον αθλητισμό και όχι σε λειτουργικά έξοδα. Τους είπα να δουν ακόμη και την περίπτωση των συγχωνεύσεων ώστε να περισσεύουν χρήματα για τον αθλητισμό και τον αθλητή. Στόχος μας ο περιορισμός των λειτουργικών εξόδων».
Οσον αφορά τις εγκαταστάσεις που μαραζώνουν, αλλά και την έλλειψη γηπέδων: «Υπάρχουν εγκαταστάσεις στην Ελλάδα σε κάποια μέρη ενώ σε άλλα δεν υπάρχουν ή είναι ετεροβαρείς και παρακμάζουν ή μαραζώνουν. Υποχρέωσή μας είναι να τα βλέπουμε αυτά. Πρόσφατα επισκέφθηκαν στην Πάτρα εγκανιάζοντας το γήπεδο της Κάτω Αχαγιάς. Από την άλλη είδα το γήπεδο ποδοσφαίρου των προσφυγικών μιας σημαντικής ομάδας όπως είναι ο Ολυμπιακό Πατρών και ήταν σα να έχει πέσει βόμβα. Οι Δήμοι και οι Δήμαρχοι οφείλουν να συντηρούν τις εγκαταστάσεις της περιοχής τους»
Για την τακτοποίηση αθλητικών εγκαταστάσεων που ήταν αυθαίρετες; «Μετά από συνεργασία και με τον κ. Καλαφάτη, εντάξαμε στο νέο νόμο περί αυθαιρέτων τη νομιμοποίηση όσων εγκαταστάσεων είχαν πρόβλημα. Πολλές ήταν αυθαίρετες ή υπήρχαν αυθαιρεσίες, καθώς δεν είχαν τηρηθεί οι νόμοι. Πρέπει νόμιμη να είναι και η Πολιτεία, όχι μόνο ο πολίτης να τρέχει στην Πολεοδομία για άδειες κτλ. Το θέμα με το ΟΑΚΑ θα ρυθμιστεί. Πρέπει όλες οι εγκαταστάσεις να τακτοποιηθούν για πολλούς λόγους όπως είναι το ΕΣΠΑ ή συντήρησή τους και να δούμε την ενεργειακή αναβάθμισή τους. Γι αυτό πιέζουμε τις περιφέρειές και τους Δήμους να τηρούν το πλαίσιο αυστηρά και να συντηρούν τις εγκαταστάσεις τους. Αν κάτι συμβεί σε ένα γήπεδο και πχ πέσουν οι κερκίδες, θα λένε μετά «τι κάνανε στο γήπεδο αυτό. Το είχαν ελέγξει;».