Μέχρι κι ότι έπιασε τόπο η πρωθυπουργική παρέμβαση. Μέσω τρίτων δηλαδή απέναντι στους δύο φίλους του Αντώνη Σαμαρά.

Η ταπεινότητά μου, λοιπόν, έχει να καταθέσει τούτο. Πιο εύκολα θα λυθεί το Κυπριακό. Πολύ πιο εύκολα θα λυθεί το Σκοπιανό. Πολύ πιο δύσκολα θα λυθεί, αν λυθεί ποτέ, το Μελισσανιδιμαρινακικό. Σχετικά άλλωστε μας διδάσκει η ιστορία: Μόνο σε μία περίπτωση τελειώνουν οι πόλεμοι: Οταν υπάρξει νικήτης. Οσο είναι όρθιοι και οι δύο, ο πόλεμος δεν τελειώνει με τίποτα. Είτε για κράτη πρόκειται είτε για μεγέθη σαν τον Μαρινάκη και τον Μελισαννίδη.

Για του λόγου το αληθές κι όταν επιφανειακά δεν κουνιότανε φύλλο τα μέτρα προστασίας είχαν αυξηθεί σε επίπεδο μεγέθους με αυτό όταν είχε έρθει η Μέρκελ στην Αθήνα. Και είχε επεκταθεί ανάλογα και το εύρος τους. Ο νοών νοείτω. Ποιος από τους δύο να σταματήσει και πώς να τους σταματήσεις; Αυτά λέγαμε ευθύς εξ αρχής μόλις κυρήχθηκε ο πόλεμος και ιδού η τελευταία κατά μέτωπο επίθεση εναντίον του «μικρομετόχου» του ΟΠΑΠ όπως αποκαλούν τον Μελισσανίδη. Δημοσίευμα, με την προσήκουσα αναπαραγωγή, που μιλάει για «δύο 45άρια».

Οτι ο Μελισσανίδης δηλαδή έχει υπό τας διαταγάς του τον περιβόητο πρώην ΚΥΠατζή Φώτη Παπαγεωργίου και τον δημοσιογράφο των «ειδικών αποστολών» Τάσο Τέλογλου. Με την ανάλογη σάλτσα. Οτι ο Παπαγεωργίου που ο Μελισσανίδης έβαλε στη διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ «προσέγγιζε επιχειρηματίες που ήθελαν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες». Ισχυρούς του χρήματος «που χαίρονται τις συζητήσεις μαζί του και οι οποίες αφορούν ένοχα μυστικά, απόρρητες πληροφορίες, παρακολουθήσεις αντιπάλων αλλά και φίλων και ζητήματα ασφάλειάς τους και πολλά άλλα». Ταυτόχρονα γίνεται αναφορά γενικά και αφηρημένα σε δημοσιογράφους που ξέρουν να «πυροβολούν» όπως γράφουν.

Ο Τέλογλου «καλώς ή κακώς» χαρακτηρίζεται σαν «ένα από τα πλέον αποτελεσματικά “45άρια” της ελληνικής δημοσιογραφίας». Ρεπόρτερ ειδικών αποστολών. Ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη σχέση του με την έμπειρη δικαστική συντάκτρια Ιωάννα Μάνδρου, μέσω της συμβολαιογράφου αδελφής της. Μιλάμε για κανονικό φακέλωμα. Μιλάμε για ολομέτωπη επίθεση με χτυπήματα πάνω και κάτω από τη ζώνη. Γνωστό είναι άλλωστε ότι σ' αυτόν τον πόλεμο η υπεροπλία του Μαρινάκη στην επικοινωνία είναι τεράστια. Σε ποσοστά που μπορεί να φτάνουν και το 90-10. Ο Μελισσανίδης σε άλλον τομέα είναι πανίσχυρος αλλά δεν είναι της παρούσης να προχωρήσουμε σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Οι αντίπαλοί του το ξέρουν πολύ καλά και λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει αν όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα είναι αλήθεια ή ψέματα. Αν πρόκειται για υπερβολές, για ψεύδη, για συκοφαντίες. Ιδού λοιπόν η απορία: Ποια θα είναι η αντίδραση-απάντηση του Μελισσανίδη σ' αυτήν την επίθεση; Την πρώτη φορά χρησιμοποίησε τη γλώσσα του. Μ' αυτά που είπε δηλαδή, ότι «εγώ τα βάζω με άντρες κι όχι μ' αυτούς που φοράνε φουρό». Δεύτερη φορά για να τη βγάλει στο κουβεντιαστό ο Μελισσανίδης δεν φαίνεται εύκολο. Η συνέχεια λοιπόν αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Αυτός ο πόλεμος όπως είπαμε θα τελειώσει μόνο όταν υπάρξει νικητής. Κατά συνέπεια τίποτα δεν έχουμε δει ακόμα. Οι ατομικές και πυρηνικές βόμβες δεν έχουνε πυροδοτηθεί. Δεν έχουν καν απασφαλιστεί. Αυτά.

Είναι ιδιαίτερα κουραστικό να γράφεις για το αυτονόητο

ΕΛΕΓΑ και τις προάλλες ότι είναι ιδιαίτερα κουραστικό να γράφεις για το αυτονόητο. Για την άνανδρη και εγκληματική επίθεση με μολότοφ εναντίον του βαν της Νόβα. Για ένα ακόμα κρούσμα βίας, όταν χούλιγκαν μαχαίρωσαν τον 15χρονο στα Καμίνια, που επέστρεφε από το ματς του Ολυμπιακού με τον Φωκικό. Για τον 37χρονο Ιμπαγάσα, που είναι σαν το παλιό καλό κρασί, κι όταν μπήκε μέσα με τον Φωκικό τάιζε ασίστ τους συμπαίκτες του. Για τη συσπείρωση του κόσμου της ΑΕΚ, που έδωσε βροντερό «παρών» στο γήπεδο της Φυλής.

Για την ανοησία του ΠΑΟΚ να βάλει 40 υπεράριθμους στο ματς με τη Σάλκε που ήταν κεκλεισμένων των θυρών και να τιμωρηθεί με μια αγωνιστική. Το πιο ωραίο απ' όλα, πάντως, ήταν αυτό σχετικά με την επίθεση στο βαν της Νόβα. Οτι επρόκειτο για «μεροκαματιάρηδες». Για εργαζόμενους που κινδύνευσαν να καούν ζωντανοί. Τι σημαίνει «μεροκαματιάρηδες»; Αν ήταν δηλαδή διευθυντές. Αν ήταν υψηλά αμειβόμενοι. Αν ήταν γκόλντεν μπόις. Θα είχαν δικαίωμα οι μασκοφόροι εκδικητές να τους κάψουν ζωντανούς; Η ζωή του μεροκαματιάρη έχει μεγαλύτερη αξία;

Κάθε επιχειρηματίας υψηλού επιπέδου οφείλει να έχει ερείσματα σε όλες τις εξουσίες

ΤΑ παλιά καλά χρόνια, όταν η Ελλάδα ήταν ακόμα ισχυρή, η πιάτσα έλεγε ότι τρίτο κόμμα στη Βουλή ήταν η κοινοβουλευτική ομάδα του Σωκράτη Κόκκαλη. Πρώτο κόμμα δηλαδή το ΠΑΣΟΚ, δεύτερη η Νέα Δημοκρατία και τρίτο όχι το ΚΚΕ αλλά οι βουλευτές απ' όλες τις παρατάξεις που είχε στη διάθεση του ο Κόκκαλης. Αλλωστε κάθε επιχειρηματίας υψηλού επιπέδου οφείλει να έχει ερείσματα σε όλες τις εξουσίες: Και στην πολιτική και στη δικαστική και στη δημοσιογραφική. Είναι βέβαιον ότι κάποια στιγμή θα του χρειαστούνε. Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή την υπόθεση των χρεών του ΠΑΟΚ. Με τον πολιτικό κόσμο να τρέχει ποιος θα προλάβει πρώτος να κάνει τεμενάδες στον Σαββίδη.

Οταν έχεις λεφτά και πολλά μάλιστα δεν έχεις μόνο την Εύα Καϊλή δίπλα σου. Μόλις κουνήσεις το δάχτυλό σου έχεις υπό τας διαταγάς σου καμιά πενηνταριά βουλευτές. Που δεν μένουν στα λόγια, όπως με τον απλό κόσμο που τον δουλεύουνε ψιλό γαζί. Στην περίπτωση του Σαββίδη έχουνε πέσει ήδη με τα μούτρα στη δουλειά. Εχουνε συγκροτήσει ομάδα εργασίας που συντάσσει το κείμενο που θα παραδοθεί στον Στουρνάρα. Για να περάσει από τη Βουλή και ο Σαββίδης από τα 33 εκατομμύρια Γιούρο που χρωστάει ο ΠΑΟΚ να πληρώσει μόνο τα έντεκα που είναι το αρχικό κεφάλαιο. Κι αν ο Σαββίδης απ' όλη αυτή την ιστορία πάει να κερδίσει ένα εικοσάρικο εκατομμύρια, οι βουλευτές τι θα αποκομίσουν; Ποιο θα είναι το κέρδος τους; Οτι θα δώσουν χείρα βοηθείας στον ΠΑΟΚ; Δωρεάν θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον Σαββίδη; Αφιλοκερδώς;

ΕΡΩΤΗΣΗ: Κι αν υποθέσουμε ότι ο Μελισσανίδης έχει κάνει μεταγραφή έναν μεγαλοδημοσιογράφο, ενοχλήθηκε ο Μαρινάκης που έχει στρατό ολόκληρο;

Πηγή: Goal