Όταν κλείνει το skype, ο ΠΑΟΚ δεν γίνεται καλύτερος. Ο Στέφενς δεν γίνεται Μουρίνιο κι ο Σαββίδης, αν τυχόν αποχωρεί από την επικοινωνία του ανακουφισμένος από όσα άκουσε ως δικαιολογίες για μια ακόμη κακή εμφάνιση σε ντέρμπι, δεν έχει καταλάβει τι ακριβώς συμβαίνει στην ομάδα του.
Θα περίμενε κανείς από έναν ευφυή παράγοντα σαν τον Ιβάν Σαββίδη, να είχε διαχειριστεί με μεγαλύτερη συνέπεια την επένδυσή του στη Θεσσαλονίκη, αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν έχει σκοπό να παρεκκλίνει από το αρχικό του πλάνο.
Τον κατηγορούν γι' αυτούς που εμπιστεύεται, τον κατηγορούν για τη λειτουργία μιας ομάδας που δεν έχει πλέον προσωπικότητα ως διοίκηση και υφίσταται σε καθεστώς σκληρής δικτατορίας:
Ο άνθρωπος που υποτίθεται ότι έχει την ευθύνη της ΠΑΕ, ο Τσιστιακόφ, είναι πρόσωπο-φάντασμα. Δεν μιλά, δεν απαντά. Μια φιγούρα περιφέρεται της εγκαταστάσεις του ΠΑΟΚ και στα ακριβά εστιατόρια της Θεσσαλονίκης και το μόνο που πιστώνεται ήταν η παρουσία του φίλου του, Ρομπέρτο Κάρλος. Προφανώς θα έχει συμμετοχή στην απόκτηση του Νάτχο, αλλά εκεί μετρούν περισσότερο τα ρούβλια του αφεντικού του.
Ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να εκφράσει της θέσεις του, ούτε καν να μεταφέρει της θέσεις της ιδιοκτησίας. Ένας άλλος Ζήσης Βρύζας τοποθετήθηκε στην προεδρία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ από την ημέρα που ανέλαβε ο Σαββίδης. Δεν έχει άραγε την ανάγκη να εκφραστεί; Να επικοινωνήσει με τον κόσμο, της έκανε άλλωστε παλιότερα;
Ο σύμβουλος Θόδωρος Ζαγοράκης είχε κάνει κάποτε σημαία του τη διαφάνεια, τη διαφήμισε μαζί με την περιβόητη εξυγίανση και φώναζε συχνά «εδώ είμαστε, όποιος θέλει της έρθει να δει τα βιβλία». Ανοικτός σε επικοινωνία, ανοικτός και στην επαφή του με τον κόσμο. Πού είναι σήμερα;
Οργανωμένοι οπαδοί τούς έχουν απορρίψει. Απομυθοποιήθηκαν πολύ πριν την απόβαση του Σαββίδη, για διάφορους λόγους, εκ των οποίων ο σπουδαιότερος είχε να κάνει μάλλον με τη ρήξη που επήλθε στην προσωπική της σχέση. Ειδικά όταν ανέλαβε πρόεδρος ο Βρύζας και κατήγγειλε τον κολλητό του Θόδωρο για χρέη που δημιουργήθηκαν επί των ημερών του. Νωρίτερα, ο πρόεδρος Θόδωρος είχε παραδεχθεί ότι δεν υπήρξε εξυγίανση, αλλά ανάπτυξη και η ομάδα απέκτησε σημαντικά μεγάλα ανοίγματα.
Όλα αυτά είναι επεισόδια μιας υπόθεσης που ήρθε να διαχειριστεί με την πληθωρική του προσωπικότητα και κυρίως με τα εκατομμύριά του ένας νέος πλούσιος ιδιοκτήτης.
Ο τρόπος με τον οποίο επιβλήθηκε (μοιράζοντας μισθούς, θέσεις και εκατομμύρια) είχε την εντύπωση ότι θα δώσει οριστικές λύσεις. Θα τους βολέψει όλους και όλοι αυτοί θα φορούν το χαμόγελο που επιθυμεί και ταυτόχρονα θα του κάνουν τη δουλειά, σε συνεργασία με της έμπιστους συμπατριώτες του. Κάπου εκεί φαίνεται ότι στράβωσε η δουλειά. Ενδεχομένως τα συστατικά να μην αποδίδουν την καλύτερη χημεία και σήμερα θεωρούμε ότι η διοίκηση, οι άνθρωποι που βρίσκονται κάτω από τον Σαββίδη, δεν έχει να επιδείξει έργο, επεμβαίνει στην ομάδα, στις μεταγραφές, χωρίς πάγια πολιτική. Τιμωρεί και επιβάλλεται όποτε της καπνίσει ή αποστασιοποιείται και τελικά εκτίθεται για τα αντανακλαστικά της.
Όσο για το επικοινωνιακό της προφίλ, είναι μια συζήτηση που μπορεί να κρατήσει μέρες.
Πηγή: SportDay