Πρωταθλητές" είναι οι δήμαρχοι (75) και ακολουθούν οι ιατροί νοσοκομείων (62).
Ακολουθεί αναλυτικά το δημοσίευμα από το "protothema.gr":
"Τη διαφθορά στην Ελλάδα της κρίσης αποτυπώνει η έκθεση της Αρχής για την αντιμετώπιση του «μαύρου» χρήματος που διαβιβάστηκε στη Βουλή, καταγράφοντας τις «φωλιές» του Δημοσίου που ανθεί η φοροδιαφυγή, την «εγκληματική δράση» των διοικήσεων ορισμένων τραπεζών και τα ποσά που δεσμεύτηκαν ως παράνομο προϊόν.
Σύμφωνα με τη «λίστα Νικολούδη», που παρουσιάζει το protothema.gr, πρωταθλητές για το 2013 στην απόκρυψη περιουσιακών στοιχείων αναδεικνύονται οι δήμαρχοι, ενώ ιατροί του ΕΣΥ, πρόεδροι φορέων και οργανισμών του Δημοσίου, μέλη αξιολόγησης διαγωνισμών ακολουθούν, διαιτητές ποδοσφαίρου κ.ά. ακολουθούν
Εκτός αυτών, η έκθεση, που θα συζητηθεί τις προσεχείς εβδομάδες στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας και καταγράφει τα πεπραγμένα της Αρχής κατά την περασμένη χρονιά, αναφέρεται και στην επίπονη έρευνα για τα επισφαλή δάνεια που χορηγούσαν ορισμένες τράπεζες.
Ο πρόεδρος της Αρχής και αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Παναγιώτης Νικολούδης επισημαίνει ότι οι «Ράμπο» για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν «ένα ιδιαίτερο είδος οργανωμένης εγκληματικής δραστηριότητας, που θα μπορούσε περιφραστικά και σχηματικά να χαρακτηριστεί ως το φαινόμενο της «καταλήστευσης των τραπεζών εκ των έσω»».
Σημειώνει πως υπήρξαν δυσχέρειες να αντληθούν «πληροφορίες και στοιχεία» από τις ελεγχόμενες τράπεζες, τα οποία «στρέφονταν εναντίον των διοικήσεών τους», προσθέτει όμως ότι η Μονάδα κατάφερε να αποκαλύψει «εγκληματικές συμπεριφορές», εννοώντας προφανώς και την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
75 δήμαρχοι, έξι περιφερειάρχες και 62 ιατροί του ΕΣΥ απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία
Συνολικά, 413 υποθέσεις ψευδούς δήλωσης «πόθεν έσχες» παρέπεμψε η Αρχή εντός του 2013 στον αρμόδιο εισαγγελέα, καθώς διαπίστωσε ότι οι υπόχρεοι απέκρυψαν περιουσιακά στοιχεία.
Να σημειωθεί ότι, στη σχετική λίστα δεν περιλαμβάνονται πολιτικά πρόσωπα, καθώς την αρμοδιότητα της έρευνας την έχει η Βουλή. Όπως φαίνεται και από το σχετικό πίνακα που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», δήμαρχοι (75), ιατροί νοσοκομείων (62), πρόεδροι ΝΠΔΔ (48), μέλη επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών (37), αλλά και δημοσιογράφοι (18), διαιτητές επαγγελματικού αθλητισμού (7) και αρκετοί περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τις υποθέσεις που ερευνώνται πλέον από τη Δικαιοσύνη.
Εκτός αυτών, ιδιαίτερα εντυπωσιακά είναι και τα στοιχεία για το σύνολο των «βρώμικων» υποθέσεων που κλήθηκε να ερευνήσει. Πιο αναλυτικά, η Αρχή για την καταπολέμηση του βρώμικου χρήματος δέσμευσε 200.136.281 ευρώ ως εγκληματικό προϊόν από 207 υποθέσεις που διερεύνησε και απέστειλε στην Δικαιοσύνη. Από αυτά, περίπου 73 εκατ. ευρω αφορούν υποθέσεις φοροδιαφυγής, 124 εκατ. άλλα οικονομικά εγκλήματα, 1,5 εκατ. ευρώ ηλεκτρονικές απάτες και 1,1 εκατ. ευρώ υποθέσεις ναρκωτικών.
Ειδική αναφορά γίνεται και για την «επίπονη ιχνηλάτηση» για τον εντοπισμό τραπεζικών λογαριασμών off-shore εταιρειών στους οποίους «κρύβονταν χρήματα τα οποία προέρχονταν από δωροληψία κρατικών αξιωματούχων, οι οποίοι μετείχαν στην κατάρτιση και εκτέλεση συμβάσεων προμήθειας οπλικών συστημάτων».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Αρχή κατ' επανάληψη έχει επισημάνει πως μέσω για το «ξέπλυμα μαύρου» χρήματος αποτελούν τα κερδοφόρα δελτία του ΟΠΑΠ, γι' αυτό και με τη συγκεκριμένη έκθεσή του προτείνει την υποχρεωτική αναγραφή του ονόματος του παίκτη στο δελτίο".