Στην πιο κρίσιμη καμπή μετά την περσινή απόφαση για τον υποβιβασμό της στη Γ' Εθνική μπαίνει πλέον η ΑΕΚ μέχρι το καλοκαίρι έχοντας να ξεπεράσει σημαντικές εκκρεμότητες για να δει με ασφάλεια το μέλλον της και ως προς την αγωνιστική και διοικητική της θωράκιση εν όψει Football League αλλά και για τις υπόλοιπες πολύ πιο σημαντικές εκκρεμότητες που έχει να ξεπεράσει.

Πρώτο θέμα η εκκαθάριση, που δεν είναι ούτε τυπικό ούτε ζήτημα ρουτίνας, γιατί αν τα πράγματα δεν γίνουν σωστά, το όλο πράγμα τινάσσεται στον αέρα μόνο και μόνο από τον φόβο να αποδειχθεί στην πράξη ότι η ΑΕΚ δεν θα έχει κερδίσει τίποτα με τον υποβιβασμό της στη Γ' Εθνική και ότι θα βρεθεί στο ίδιο σημείο.

Αν η Ενωση δεν ξεπεράσει το «αγκάθι» του Οικονομόπουλου και με δεδομένο ότι δεν θα ξεμπλέξει εύκολα τουλάχιστον με τις οφειλές προς τους ξένους παίκτες λόγω FIFA, η κατάστασή της θα είναι λίαν προβληματική.

Δεύτερο θέμα το γήπεδο, το οποίο μάλλον λόγω των μέχρι σήμερα άστοχων τοποθετήσεων της Ρένας Δούρου μπήκε στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης για τη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής.

Η ΑΕΚ σήκωσε το θέμα με τις δηλώσεις της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ, με αποτέλεσμα ο μεν Γιάννης Σγουρός να ανακοινώσει μέσα από το Δημαρχείο της Νέας Φιλαδέλφειας τους πρώτους του υποψήφιους, με τον Ηλία Ατματσίδη να είναι το τιμώμενο πρόσωπο μίας τελετής που έμοιαζε με... γιορτή παλαιμάχων της ΑΕΚ, ο δε ΣΥΡΙΖΑ να βγάλει μία ανακοίνωση που δείχνει υπέρ της «Αγια-Σοφιάς», αλλά είναι αρκετά διφορούμενη.

Επίμαχο σημείο... «η πλήρης διασφάλιση των συμφερόντων της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ». Αν αυτό σημαίνει την όποια προσπάθεια στέγασης όλων των τμημάτων Ερασιτεχνικής στο νυν οικόπεδο, τότε το γήπεδο δεν θα χρειαστεί τα 20 εκατ. ευρώ που έχει εξαγγείλει ο Σγουρός, αλλά όλα τα... χρήματα που θα διαχειριστεί η Περιφέρεια την επόμενη πενταετία.

Αν σημαίνει την εξασφάλιση των αντισταθμιστικών οφελών που θα έχει η Ερασιτεχνική από το ποσοστό της από τα έσοδα του γηπέδου, αυτό θα σημαίνει ότι όντως όλοι είναι υπέρ του γηπέδου.

Στην παρούσα φάση, πάντως, οι πολιτικές εξελίξεις δείχνουν να ωφελούν το πρότζεκτ της ΑΕΚ, ο... κυβερνητικός Μελισσανίδης δεν έχει λόγο να ανησυχεί και όλοι δείχνουν θετικά διακείμενοι απέναντι στο γηπεδικό πρότζεκτ.

Και από εκεί και πέρα μπαίνει πάλι το θέμα προπονητή...

Δεν βιάζεται ο Μελισσανίδης για προπονητή

Ως προς το θέμα του προπονητή ο Μελισσανίδης κρατάει χαμηλούς τόνους, δεν έχει αποφανθεί ότι ο Δέλλας έχει αποτύχει και παραμένει στο κλίμα ότι... «η φετινή χρονιά ήταν μόνο για την άνοδο και αυτή έχει επιτευχθεί».

Από την άλλη πλευρά εξακολουθεί να πιστεύει ότι ο Τράι μπορεί να εξελιχθεί σε σημαντικό κεφάλαιο για την ΑΕΚ, ακόμα κι αν τελικά κριθεί ότι δεν μπορεί μόνος του να σηκώσει το βάρος στην πολύ πιο απαιτητική Football League. Προσωπική αίσθηση είναι ότι δεν υπάρχει θέμα Τσιώλη για την ΑΕΚ και ότι το πρώτο μέλημα του Μελισσανίδη είναι να βρει προπονητή (τύπου... Σάντος για παράδειγμα) δίπλα στον οποίον ο Δέλλας θα μπορούσε να σταθεί ακόμα και ως βοηθός.

Πηγή: Goal